Generali preuzeo poslovanje Izvor osiguranja za daljnji razvoj u Hrvatskoj

Generali je potpisao ugovor o stjecanju poslovanja Izvor osiguranja d.d. u Hrvatskoj, osiguravatelja specijaliziranog za neživotna osiguranja, kroz transakciju dijela poslovanja. Transakcija s ciljem dodatne konsolidacije položaja Generali osiguranja na hrvatskom tržištu bit će finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.


Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Izvor osiguranja. Istodobno, strane su se složile kako neće iznositi daljnje pojedinosti o kupoprodajnoj cijeni i drugim uvjetima.

Luciano Cirinà, Regionalni voditelj za Austriju, srednjoistočnu Europu & Rusiju i CEO Generali CEE Holdinga, izjavio je: „Ponosni smo što
nastavljamo jačati svoju poziciju na hrvatskom tržištu uz dobrodošlicu klijentima Izvor osiguranja. Istovremeno, radujemo se pružiti im usluge najviše kvalitete kroz inovativne, pristupačne i personalizirane proizvode. Jačamo našu predanost provedbi strategije Generali 2021 u Hrvatskoj i cijeloj regiji Austrije, srednjoistočne Europe i Rusije, čineći ponudu što atraktivnijom našim klijentima, sa željom da im postanemo cjeloživotni osiguravateljni partneri."

Osnovano 2011. godine, Izvor osiguranje je osiguravateljno društvo u privatnom vlasništvu, specijalizirano za neživotna osiguranja na hrvatskom tržištu. Ponuda uključuje širok raspon osiguranja: obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti, kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje imovine, putno osiguranje, osiguranje od nezgode i druge vrste osiguranja.

Generali je kontinuirano među osiguravateljnim društvima s najvišim stopama rasta na tržištu, već od osnutka u Hrvatskoj 2002. godine. Stvarajući nove tržišne perspektive, Generali pridaje posebnu važnost inovativnosti i konkurentnosti svojih proizvoda te razvoju distribucijske mreže - od vlastite i ekskluzivne mreže, do uspješnih multikanalnih partnerstava s bankama, brokerima i agencijama. Posvećen stalnom razvoju i rastu, Generali je u 2018. godini zabilježio ukupno povećanje bruto zaračunate premije za 26,1% na 716 milijuna kuna, dosegavši tržišni udio od 7,3%.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox