Generalturist propada, otkazani svi aranžmani

Jedna od najstarijih i najuglednijih turističkih agencija u Hrvatskoj Generalturist nalazi se na rubu propasti. Zakazani aranžmani se otkazuju, a putnici će vjerojatno podulje pričekati na povrat novca, piše vecernji.hr

Svi oni koji su imali namjeru provesti odmor s Generalturistom ostat će razočarani otkazivanjem te činjenicom da neće tako brzo doći do uplaćenog novca ako to uopće bude moguće. Agenciji je blokiran račun te su prijam uplata i povrat novca samim time također obustavljeni. Među razočaranim putnicima je i Zagrepčanka Maja N. koja je za sebe i obitelj uplatila trodnevno putovanje preko Generalturista. Uplatila sam putovanje, osiguranje, čak i boravišnu taksu u mjestu u koje smo trebali putovati, i to smatrala zatvorenom investicijom. No, desetak dana prije puta dobila sam e-mail u kojem me obavještavaju kako su zbog poteškoća u poslovanju prisiljeni otkazati sva putovanja i aranžmane.

Nije poznato koliko je nesretnih putnika čiji se odmor pretvorio u noćnu moru. Jedna od službenica iz uprave Generalturista poručila je: One koji su uplatili putovanja u poslovnicama upućujemo da ondje s našim referentima pokušaju naći rješenje i dobiti upute, no za one koji su uplatili on-line jedini savjet jest da se obrate osiguravajućoj kući koja je navedena u ugovoru o putovanju.

Novonastalu situaciju komentirao je i direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Željko Trezner: I prije je bilo agencija koje su imale teškoća u poslovanju i bile u sličnim situacijama kao Generalturist koja je naša članica. Očekivali smo da nam se, barem sada kada je došlo do problema, ali i puno ranije jave i potraže pomoć, no ni nitko se nije javio iako je zadatak UHPA-e da služimo članovima. No, u slučaju Generalturista očito je donesena odluka unutar uprave da se sami mogu nositi s nastalom situacijom. Udruzi se javljaju i klijenti Generalturista, ali oni im ne mogu puno pomoći. (HT)

 

Izvor: www.vecernji.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox