Glavni revizor želi auto od 600.000 kuna

U dvije godine mandata glavni državni revizor, hadezeovac Ivan Klešić, javnosti je apsolutno “ispod radara”. Nasljednik Šime Krasić potpuno je nevidljiv, a čak ga ni Google odmah ne izbacuje. No, to će se promijeniti objavom natječaja kojim Državni ured za reviziju za glavnog državnog revizora kupuje službeni automobil, procijenjene vrijednosti nabave 480.000 kuna, uz PDV oko 600.000 kuna.

U trenutku kada Vlade reže prava i plaća, a jedino što raste je nezaposlenost, glavni državni revizor poželio je luksuzni automobil s najmanje 203 dizelske konjske snage i s pogonom na sva četiri kotača, piše Večernji list.

Prema dimenzijama automobila koje je Državni ured za reviziju propisao u objavljenom natječaju, pucaju na BMW serije 525dxDrive ili Audi A6 3,0 V6TDI jer traže limuzinu minimalne dužine 485 centimetara i međuosovinskog razmaka 290 cm.

Postavlja se pitanje što će glavnom državnom revizoru tako snažan i brz automobil, osim ako nakon dvije „nevidljive“ godine nije odlučio ubaciti u petu brzinu. (jk) 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox