Godišnjica emitiranja Sportske televizije

Sportska televizija, prvi specijalizirani sportski televizijski kanal u Hrvatskoj, napunila je godinu dana od početka emitiranja. Emitiranje programa započelo je 4. travnja 2011. godine s emisijom Vijesti u 17:00 sati.

U svojoj debitantskoj godini SPTV je predstavio 80 nacionalnih sportskih saveza, više od 90 sportskih grana, u studiju SPTV-a gostovalo je više od 150 sportaša, sportskih stručnjaka i ljudi bliskih sportu, a u programskoj shemi realizirano je više od 300 domaćih i inozemnih izravnih prijenosa sportskih natjecanja. Po prvi puta sportovi poput streličarstva, dvoranskog hokeja, biljara, badmintona ili sinkroniziranog klizanja pronašli su svoje mjesto upravo u programu SPTV-a. Procjena gledanosti agencije AGB Nielsen pokazuje od  listopada 2011. mjesečni rast  gledatelja  od 11 posto.

Sportska televizija je tijekom prvih godinu dana emitiranja, između ostalog popratila sedam velikih sportskih natjecanja – pet svjetskih i dva europska prvenstva. Najgledaniji prijenosi bili su Svjetsko atletsko prvenstvo u Daegu (2011.), Dvoransko atletsko  SP u Istanbulu (2012.), SP u rugbyu na Novom Zelandu (2011.) i  SP u hokeju na ledu u Slovačkoj (2011.). O „proizvodnji“ sportskog programa na čelu s provjerenim sportskim stručnjakom Jurom Ozmecom, brine 12 mladih novinara koji su na svojim leđima iznijeli prvih godinu dana televizije.

Iza nas je izazovnih godinu dana u oblikovanju sportske nacionalne televizije  koja želi postati prvi i jedini televizijski sportski servis hrvatskog sporta, rekao je Petar Čavlović, direktor Sportske televizije. Programski sadržaj SPTV-a vidljiv je na području cijele Hrvatske bez ikakvih ograničenja, davanja i dodatnih plaćanja za gledatelje, a trenutno je dostupna u preko 92% kućanstava. U 2012. godini SPTV šalje svoje ekipe na dva najveća sportska natjecanja godine. Dvije ekipe javljat će se iz studija u kampu hrvatske reprezentacije na Euru 2012. u Ukrajini i Poljskoj, a četiri ekipe izvještavat će sa predstojećih Olimpijskih igara u Londonu. Povodom proslave 1. rođendana, SPTV je pripremila posebnu emisiju nazvanu „366“ (zbog prestupne godine) koja će u 45 minuta napraviti presjek djelovanja, a emisija je na rasporedu u srijedu 4. travnja u 20:05 sati. (PS/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox