Google "udara" na televiziju

Google novim izvješćem o oglašavanju napada televiziju i pokušava joj oteti oglašivače, piše Guardian. Naime, Google u tom dokumentu analizira reklamne kampanje u osam država koje pokazuju da su oglasi na YouTubeu, koji je u vlasništvu Googlea, u 80 posto slučajeva puno učinkovitiji u povećanju prodaje od televizijskih oglasa.

"Utvrdili smo da se, dok televizija održava snažan utjecan u digitalnom dobu, u digitalni video ulaže premalo u više kategorija koje smo mjerili u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj"– rekao je Lucien van der Hoeven iz MarketSharea, jedne od tvrtki koju je Google angažirao za analizu.Google savjetuje oglašivačima da bi trebali u YouTube ulagati do šest puta više od sadašnjih iznosa.

Ne iznenađuje što je izvješće naišlo na negativne reakcije televizijske industrije. UThinkboxu, britanskoj kući televizijskih oglašivača, kažu da analiza ne shvaća bit televizijskog oglašavanja te da bi povećanje ulaganja u YouTube tvrtkama donijelo kontraefekt.

"Prava vrijednost televizijskog oglašavanja nije samo u povratku ulaganja već u postizanju povratka ulaganja na najvišim razinama ulaganja" – rekao je Matt Hill iz Thinkboxa. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox