Gospić: Održano predavanje za poduzetnike Ličko-senjske županije

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković održao je predavanje namijenjeno poduzetnicima Ličko-senjske županije na okruglom stolu pod nazivom "EU – izazovi i mogućnosti za poduzetnike i obrtnike" u dvorani Kulturno-informativnog centra u Gospiću.

 

U okviru provođenja Komunikacijske strategija za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, državni tajnik Plenković predstavio je aktualno stanje pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, kao i aktivnosti vezane za informiranje hrvatske javnosti o prednostima članstva u Uniji za građane te se osvrnuo i na mogućnosti koje poduzetnicima i obrtnicima donosi pristupni proces i članstvo.

Kao predavači, na ovom okruglom stolu sudjelovali su i Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Dragica Karaić, načelnica u Upravi za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Predavanje je organizirano u suradnji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Županijskog savjeta za europske integracije Ličko-senjske županije, a državni tajnik Plenković ovom se prigodom sastao sa županom Ličko-senjske županije Milanom Jurkovićem i njegovim suradnicima. (Hina)

 

Foto: www.mvpei.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox