Građani bi Rohatinskog za premijera, a on se ne želi kandidirati

Guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski najpoželjnija je osoba koju bi građani željeli vidjeti na mjestu premijera. To je pokazala anketa koju je za HTV provela agencija Hendal na 600 ispitanika, navodi poslovni.hr.

 

Ista je anketa pokazala da najveća oporbena stranka, SDP, ima potporu 16,2 posto birača, dok je ista potpora HDZ-u tek 6,8 posto. Slijede ih HNS sa 3,3 posto i Milan Bandić s tri posto potpore. Međutim, poražava činjenica da čak 58 posto građana ne zna za koga bi glasalo, pa iz istog razloga uopće neće izaći na izbore.

33,7 posto građana smatra da bi nas iz krize mogao izvući guverner HNB-a, Željko Rohatinski, kojeg zapravo žele vidjeti u premijerskoj stolici. Daleko iza njega stoje Zoran Milanović s 5,3 posto potpore i aktualna premijerka koja ima pet posto potpore građana.

Rezultati su ponovno nametnuli pitanje hoće li se Rohatinski uključiti u politiku, što je on, za HTV-ov Dnevnik, demantirao i kazao kako se nema namjeru politički aktivirati na predstojećim parlamentarnim izborima unatoč svoj njegovoj popularnosti kod građana.  (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox