Grci naručili brodove za 1,2 milijarde dolara

Najveći brodograditelj u svijetu, južnokorejski Hyundai Heavy Industries objavio je u utorak da je od tvrtke sa sjedištem u Grčkoj dobio 1,2 milijarde dolara vrijednu narudžbu za gradnju 10 ogromnih kontejnerskih brodova.

Narudžbe su značajne ako se uzme u obzir aktualna slabost tržišta gradnje brodova, istaknula je južnokorejska kompanija u priopćenju. Očekujemo da će neke od narudžbi biti realizirane u drugoj polovini godine kako bismo ostvarilo ciljanu vrijednost narudžbi za ovu godinu, dodaje se u priopćenju.

Čak i kada se uzme u obzir najnoviji posao, Hyundai Heavy Industries i dalje znatno zaostaje za vlastitim ambicioznim ciljevima novih narudžbi za ovu godinu. Ukupno je u ovoj godini poduzeće dobilo 6,13 milijardi dolara narudžbi, uključujući ovu najnoviju, kazao je za AFP glasnogovornik Hyundai Heavy Industriesa. Usporedbe radi, poduzeće je za ovu godinu odredilo ciljani iznos novih narudžbi od 24 milijarde dolara. U prošloj godini dosegnule su vrijednost od 20,1 milijardu dolara.

U Hyundaiju navode da će neimenovanim grčkim vlasnicima isporučiti 10 kontejnerskih brodova kapaciteta 13.800 TEU do druge polovine 2014. Brodove će potom unajmiti poduzeće Evergreen Marine Corp. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox