Grčka: Vozači kamiona nastavili štrajk

Grčki vozači kamiona i cisterni u noći na srijedu odlučili su nastaviti štrajk, koji su počeli prije tri tjedna, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog vladinih planova o liberalizaciji tržišta prijevoza tereta, čime bi skupe licence što su ih platili vozači postale bezvrijedne. 

Predsjednik sindikata autoprijevoznika Georges Tzotzatos izjavio je kako će se štrajk, koji je počeo 13. rujna, nastaviti dok se ponovno ne uspostavi dijalog s vlastima.

Vozači, koji posjeduju 34.000 skupih licenci, traže dodatne fiskalne pogodnosti koje bi omogućile otvaranje sektora za konkurenciju u roku od tri godine. Vlada, koja je prijedlog reforme dala na glasovanje prošli tjedan, u utorak je odlučno izvijestila kako će angažirati policiju i pravosuđe.

Štrajkovi već više od dva mjeseca ometaju normalan život u Grčkoj. Kako je u srijedu izvijestio predsjednik Udruge trgovaca Vasilis Kordikis, onemogućena je opskrba benzinskih crpki, kao i normalna opskrba trgovina namirnicama, osobito na otocima poput Krete ili Rodosa, gdje se nastavlja turistička sezona i gdje je u lukama blokirano više od 10.000 kontejnera. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox