Hajdaš Dončić smijenio cijelu upravu HAC-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić smijenio je cijelu upravu Hrvatskih autocesta koju je predvodio Dražen Guštin, osoba za koju se tvrdi da je bliska Radimiru Čačiću. 
To je prva smjena neke Uprave koju je imenovala Vlada Kukuriku koalicijeRazlog je neprovođenje programa restrukturiranja i navodna podijeljenost uprave na dvije struje. Ministrovo nezadovoljstvo radom HAC-a traje već mjesecima, a o smjeni i novim imenovanjima danas bi trebala raspravljati Vlada, piše HRT

Do kraja godine u HAC-u i Autocesti Rijeka-Zagreb trebao je biti proveden plan restrukturiranja kojim bi te dvije tvrtke uštedjele 300 milijuna kuna i potpuno promijenile sadašnji model rada. Zaposleni na naplati i održavanju Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb trebale su biti kolege s istim poslodavcem. Spajanjem tih sektora nastala bi nova tvrtka s 3 tisuće zaposlenika i tisuću kilometara autocesta. U matičnim državnim tvrtkama HAC-u i ARZ-u prema tom planu ostalo bi oko 400 zaposlenih - uglavnom inženjera i projektanata.

Kako rok za restrukturiranje ističe za svega tri tjedna, a do sada nije učinjeno gotovo ništa, vjeruje se da je to bio glavni razlog zbog kojeg se ministar odlučio za smjenu uprave. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox