HDSSB ostao bez većine u osječkom Gradskom vijeću. Na pomolu kriza vlasti?

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Gordan Matković na današnjoj je sjednici vijeća s još trima vijećnicima svoje Nezavisne liste istupio iz dosadašnjeg zajedničkog kluba vijećnika s HDSSB-om te su osnovali vlastiti klub vijećnika.

Obrazlažući svoj postupak, Matković je novinarima kazao kako je ukupno pet vijećnika Nezavisne liste potkraj prošle godine ušlo u zajednički klub s koalicijom HDSSB-HNS u gradskom vijeću, kako bi se lakše i uspješnije proveli dogovoreni programi i projekti.

Kako do sada nisu provedeni, kako nam je bilo obećano, držimo da ćemo ovim klubom, za kojeg držim da i dalje treba biti partner gradonačelniku Krešimiru Bubalu (HDSSB), moći uspješnije provoditi svoje projekte, ustvrdio je Matković. 

Buduća suradnja: Od pitanja do pitanja

Na novinarski upit je li taj potez povezan s činjenicom da ga, iako je u međuvremenu pristupio HDSSB-u, nema na listama te stranke za parlamentarne izbore, odgovorio je niječno, ali i dodao da je cjelokupna problematika povezana s izborima jer Osječani očekuju da će položaj grada Osijeka i istočne Hrvatske, s kojom su nezadovoljni, nakon izbora biti bolji.

Na upit ostaje li članom HDSSB-a, Matković je kazao kako će o tome odlučiti stranačka tijela, ali smatra kako će se buduća suradnja s gradskom koalicijom HDSSB-HNS odvijati po modelu "od sjednice do sjednice te od pitanja do pitanja". Na upit je li moguće da njegov klub vijećnika ne podupre prijedlog proračuna za iduću godinu, odgovorio je da je to moguće, ali da gradonačelniku pruža ruku suradnje i potpore te da će novi klub učiniti sve kako bi se osigurali stabilni uvjeti za rad gradske uprave.

Bubalo optimističan

Osječki gradonačelnik i potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo u izjavi novinarima kazao je kako će predsjedništvo HDSSB-a ovih dana razmotriti rad Matkovićev i "donijeti određene zaključke" te kako je "normalno da svatko tko našteti ugledu stranke, bude izbačen, a to će se procijeniti".

Dodao je kako su četiri vijećnika, koji su danas istupili iz zajedničkog kluba, do sada podupirali njegov rad te ne vidi razloga da se nešto promijeni "preko noći". Na upit može li taj potez ugroziti potpora donošenju gradskog proračuna za iduću godinu, jer koalicija HDSSB-HNS sada ima 10 od 25 vijećnika u vijeću, Bubalo je kazao kako za to "ne vidi razloga". (Hina/jk)

 

 

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox