HDZ: Čačić zaboravlja na svoje dugove i napada bez argumenata

Iz HDZ-a su danas odbacili tvrdnje predsjednika HNS-a Radimira Čačića o rastu nezaposlenosti i nelikvidnosti, prozivajući ga da iznosi neargumentirane podatke, te zaboravlja na dugove koje je ostavio kao ministar i varaždinski župan.

 

Kada stižu signali iz Bruxellesa da smo napravili dobar posao i da ćemo najvjerojatnije pregovore završiti u lipnju, mnogi si uzimaju za pravo da bez ijednog argumenta to obezvrjeđuju, da izbacuju cifre - rekao je potpredsjednik HDZ-a Ivan Šuker na konferenciji za novinare u Saboru.

Ne može, ističe, zaboraviti da je Čačić u listopadu 2003., dakle mjesec dana prije izbora, na sjednici Nadzornog odbora HAC-a povećao umjesto smanjio financijski plan te državne tvrtke, te naznačio da će se rashodi od 2,4 milijarde kuna platiti iz državnog proračuna za 2004.

 

Na Čačićeve prozivke o rastu nelikvidnosti, Šuker odgovara da Čačić "brka kruške i jabuke"

Šuker ističe da je premijerka Jadranka Kosor, kada je govorila o rješavanju problema nelikvidnosti do 1. lipnja prošle godine, mislila na javna poduzeća, koja su, tvrdi, s 30. lipnja svedena na rokove plaćanja od 60 dana.

Podsjetio je i da od ukupno 34.000 blokiranih tvrtki u njih čak 67,6 posto nema ni jednog zaposlenog, a 28,7 posto ima od jednog do pet zaposlenih, dok je blokiranih tvrtki s više od 50 zaposlenih tek 0,3 posto ili njih 130.

 

Šuker odgovorio i na prozivke da bi državni proračun trebao biti transparentniji

S punom odgovornošću, kao bivši ministar i čovjek koji je u financijama cijeli život, mogu reći da je hrvatski proračun napravljen na visoko transparentan način - rekao je Šuker, te istaknuo da malo zemalja ima proračun na petoj razini otvorenosti.

Transparenntost je nešto što je konstanta i na tome uvijek treba raditi, ali reći da hrvatski proračun nije transparentan, naprosto su činjenice koje ne stoje - kazao je Šuker. (Hina/DK)

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox