HDZ: DORH nam neće blokirati imovinu, dići ćemo kredit

HDZ je oštro demantirao "neistinite i proizvoljne spekulacije" objavljene u Večernjem listu, pod naslovom "DORH će HDZ-u blokirati imovinu" te je najoštrije osudio medijsku "manipulaciju imenom HDZ-a".

HDZ u demantiju ocjenjuje kako današnji članak u Večernjem listu "neutemeljenim spekulacijama i potpunim lažima grubo manipulira javnošću i nanosi veliku štetu HDZ-u".

U demantiju upućenom glavnom uredniku Večernjeg lista Goranu Ogurliću, naglašava se kako taj dnevnik kao činjenicu navodi da će DORH blokirati imovinu stranke, a da se pritom ne navodi ni izvor ni temelj za takve tvrdnje i zaključivanje.

Kako je riječ o smišljenom i namjernom manipuliranju javnosti ničim utemeljenim zaključivanjem, očito mu je jedina i isključiva namjena bila po svaku cijenu nanijeti štetu HDZ-u, navodi glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.

Dizanje kredita

Ističe se da se takvo neutemeljeno zaključivanje nastavlja i potpuno izmišljenom konstrukcijom kako je HDZ za predizbornu promidžbu uplatio 15 milijuna kuna. Iz HDZ-a također naglašavaju kako je riječ o još jednoj najobičnijoj laži i novinarskom podmetanju te postavljaju pitanje " za čiji račun" se to radi.

Ponavljamo i izražavamo duboku zabrinutost što na taj način Vaša novinarka namjerno manipulira hrvatskom javnošću. Da ste vođeni novinarskom etikom i minimumom novinarske profesije kontaktirali HDZ dobili biste odgovor da će stranka kreditnim zaduživanjem financirati izbornu promidžbu. Najoštrije odbacujemo laži i izmišljotine i takve konstrukcije smatramo zlonamjernima, stoji u demantiju kojeg je potpisala glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak(Hina/jh)

 

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox