HDZ nakon Keruma ide u koaliciju s Bandićem, Jurčićem i Ružom Tomašić?

HDZ je nakon koalicije s Kerumom najavio nove suradnje. Navodno razmišljaju o suradnji sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, Ružom Tomašić i Ljubom Jurčićem, piše jutarnji.hr 

Iz HDZ-a su se oglasili uz tvrdnje da još ništa nije dogovoreno ali da su u stalnom kontaktu s navedenim kandidatima. Također naveli su da im je Jurčić koji izlazi na izbore s blokom Umirovljenika zajedno ipak zadnja opcija. Stranka je donijela odluku da prvi put u povijesti krene u predizbornu koaliciju jer su shvatili da je prema posljednjim anketama rejting HDZ-a slab i da bi mogli dobiti koji mandat više ako se povežu s ostalim opcijama na desnici. 

S obzirom na to da je sada kasno za veliku konzervativnu koaliciju, idemo na ono što se može. O tim stvarima sada se odlučuje preko noći. Nemamo izbora. Za koaliciju s Kerumom smatram da je dobra odluka, komentirao je jedan od članova HDZ-a. Nitko iz HDZ-a nije htio puno govoriti o koaliciji s Bandićem ali navodno zagrebački gradonačelnik za subotu priprema konferenciju za novinare na kojoj će objaviti koaliciju s HDZ-om.

Akio do toga doista dođe HDZ bi na taj način mogao riješiti probleme u 11. izbornoj jedinici gdje bi Bandić sigurno uzeo HDZ-u jedan mandat s obzirom na njegovu popularnost u dijaspori. Ako sklope koaliciju Bandiću bi mogao pripasti jedan od prva tri mjesta, a HDZ-u preostala dva. Unutar stranke mišljenja su podijeljena kada se raspravlja o koaliranju sa Željkom Kerumom i Milanom Bandićem. Više je onih koji smatraju da Jadranka Kosor griješi, a veliki dio je ogorčen i činjenicom da ništa nisu znali do službene objave. (HT)

 

Izvor: www.jutarnji.hr
Foto: Filip Brala/PIXSELL 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox