HDZ: Optužnica protiv Vlahušića kulminacija događaja u gradskoj vlasti

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica izjavila je danas kako je jučerašnje podizanje optužnice USKOK-a protiv gradonačelnika Andre Vlahušića "očito kulminacija svega onoga što se događa u Dubrovniku i njezinoj aktualnoj vlasti u protekle dvije godine".

 

Također je optužila predsjednicu Gradskog vijeća Olgu Muratti za aroganciju i bahaćenje pred Gradskim vijećem te je ocijenila kako bi za dobrobit građana Dubrovnika nakon svega i ona i Vlahušić trebali podnijeti ostavke.

Što bi se dogodilo kada bi koalicija koja vlada Dubrovnikom - SDP, HNS, HSU i HSLS te Nezavisna lista - slučajno došla na vlast u Hrvatsku? Jedino kaos, nerad, prazna obećanja i obmane - kazala je Dubravka Šuica na konferenciji za novinare.

 

Matušić iznio niz optužbi

Predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić kazao je kako se ponašanje SDP-ova i HNS-ova gradonačelnika Andra Vlahušića najbolje uklapa u europske standarde koje zagovaraju Zoran Milanović i Vesna Pusić. Kad bi se ti europski standardi primjenjivali na Radimira Čačića onda on niti dana ne bi ostao u politici - rekao je.

Također je zatražio da se istraži tko je od SDP-ovih dužnosnika uzeo 4,7 milijuna dolara mita kod nabave Dailmerovih vozila, tko je "zamračio" 80 milijuna kuna u Riječkim tržnicama te prozvao zagrebački Holding i njegove čelnike da je Holding zapravo blagajna SDP-a. (Hina)

 

Foto: Zvonimir Pandza/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox