HDZ-ova zastupnica optužila Milanovića za obiteljsko nasilje

Saborska zastupnica HDZ-a Đurđica Sumrak iskoristila je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama kako bi optužila predsjednika konkurentne stranke Zorana Milanovića za obiteljsko nasilje, piše Večernji list.

Ovaj istup Đurđice Sumrak izgledao je poput pravog malog performansa. Na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića Zajednica žena HDZ-a  ''Katarina Zrinski'' obilježavala je dan protiv nasilja nad ženama, a Sumrak je iskoristila tu priliku da javno prozove Milanovića.

Nisam čula za nasilnike u našim redovima, nego za nasilnike u vrhu njihovih redova. Imam informacije s kojima nerado izlazim, njihov visokopozicionirani predsjednik stranke navodno je isto sklon nasilju, rekla je Sumrak.

Glasina otprije kruži Zagrebom

Glasine o Milanoviću nasilniku koji tuče svoju ženu već neko vrijeme kruže zagrebačkim krugovima. Međutim, istu je glasinu još prije četiri godine kada se prvi put pojavila, oštro demantirala sama Milanovićeva supruga Sanja Musić Milanović.

Premijerka Kosor je istodobno pozvala sve političke stranke i udruge da ne dopuste da na izbornim listama budu nasilnici. Pritom nije precizirala na koga misli. Inače,  Đurđica Sumrak i Jadranka Kosor su dobre prijateljice.

Iz SDP-a su samo kratko komentirali kako se radi o ''čistom sumraku HDZ-a''. (jh)

 

 

Izvor: Večernji list
Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox