HDZ riječku vlast optužio za bahato trošenje novca

Gradski vijećnik HDZ-a Hrvoje Burić ustvrdio je na konferenciji za novinstvo da je planirano ulaganje 18,2 milijuna kuna u uređenje plaže podno bazenskoga kompleksa na Kantridi u Rijeci dokaz da riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović bahato troše novac iz gradskog proračuna.

 

Cijeli bazenski kompleks tako će stajati više od pola milijarde kuna pa imamo pravo sumnjati da je taj novac možda završio negdje drugdje, rekao je Burić. Najavio je da će od gradskih vlasti tražiti troškovnike za ostale elemente bazenskoga kompleksa.

Gradska vijećnica i saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin istaknula je da je HDZ-ovim gradskim vijećnicima traženi troškovnik uređenja plažnog pojasa dostavljen tek 20 dana nakon roka za odgovor. To govori, rekla je, da gradska vlast nije spremna odgovarati na pitanja o tome kako se troši novac iz proračuna.

Zamjerila je gradskoj vlasti spremnost na ulaganje u, kako je rekla, preskupe projekte, a ne u povećanje potpore poduzetnicima, gradnju novog autobusnog kolodvora ili dječjih vrtića. Dostavljeni troškovnik je dokaz da novca ima, ali je pitanje procjene o prioritetu njegove potrošnje, rekla je Buterini i zaključila: Ova Gradska uprava nema znanja ni sposobnosti voditi ovaj grad. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox