HDZ: Tko će platiti vađenje kostura iz ormara?

HDZ je danas pozvao vladu Zorana Milanovića da kažu odakle im šest milijuna eura, koliko su najavili da će platiti stranim konzultatima koji bi trebali tražiti, kako je rekla predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, kosture u ormarima po ministarstvima.

Radi se o velikom novcu, odakle bi se ti stručnjaci financirali i gdje misle naći do 6 milijuna eura, budući da proračun još nismo vidjeli, zapitala se Kosor na konferenciji za novinare kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Njezin stranački kolega Ivan Šuker zapitao se kako vlada misli uzeti neovisne strane konzultante i dati im na uvid dokumente od strateškog interesa za zemlju.

Također je napomenuo da su taj posao u stanju napraviti institucije ustrojene unutar resornih ministarstava i državna revizija. Skandalozno je da se na ovaj način vrijeđaju ljudi koji su dovršili pregovore o ulasku Hrvatske u EU, poručio je Šuker Milanovićevoj vladi dodavši kako je poruka jučerašnje vladine sjednice „neznanje, neodgovornost i rastrošnost“.

Kosor: O kojim dubiozama je riječ?

Kosor je prozvala Milanovića jer, kako tvrdi, nije odgovorio na njezino pismo koje mu je uputila nakon što je, kako je rekla, na aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru insinuirano da je njezina vlada ostavila „silne dubioze“, ponovivši javno poziv premijeru da se sastanu kako bi utvrdili o kojim se to navodnim dubiozama radi.

Vlada je jučer prihvatila projekt pregleda financijskog i operativnog stanja u ukupno 21 ministarstvu, zavodu i javnom poduzeću kojim bi se do lipnja trebalo "pročešljati" stanje u najvećim korisnicima proračunskih sredstava.

Najava vlade da će članove upravnih i nadzornih odbora postavljati bez javnog natječaja ukida dobru praksu koju smo mi uveli, rekla je Kosor. (Hina/jk)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

  

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox