HDZ-u blokirana imovina!

Hrvatska televizija objavila je da je prema neslužbenim informacijama zagrebački Županijski sud na prijedlog DORH-a odobrio zahtjev za blokadom imovine HDZ-a protiv kojeg je ovih dana kao pravne osobe proširena istraga u slučaju Fimi media, no službena potvrda te informacije se do sada nije mogla dobiti.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj izjavio je Hini da mu je ta informacija prvi glas, a smatra da nema razloga za dramatiziranje jer se HDZ-u može dogoditi blokada imovine jedino u formi stavljanja zabilježbe na njihovu zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma dok se ne riješi postupak u slučaju crnih fondova. To ne znači da bi HDZ na bilo koji način bio ograničen u normalnom raspolaganju tom imovinom na način da je i dalje koristi kao i do sada, kazao je Gredelj, složivši se s time da HDZ tu imovinu ne bi mogao prodati.

Blokadom imovine, navodi HTV, se vjerovnik, a to je u ovom slučaju država, financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je izvučeno oko 32 milijuna kuna. (Hina/jk) 

 

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox