HDZ ustrajan: Imamo dokaze o oporbinom honoriranju prosvjeda

Raspolažemo saznanjima i konkretnim imenima da su prosvjednici u Radićevoj dobivali po 250 kuna, rekao je  glasnogovornik Kluba HDZ-a Frano Matušić dodavši da stoje iza svih svojih izjava te da će sve informacije proslijediti nadležnim institucijama.

Imamo saznanja da su prosvjednici iz Radićeve dobivali 250 kuna, da su se visoki dužnosnici SDP-a sastajali s organizatorima prosvjeda u Splitu, kao i da se Radimir Čačić (HNS) sastao s organizatorom prosvjeda Željkom Sačić. Stojim iza svih tih svojih izjava i potkrijepit ćemo ih argumentima - rekao je Matušić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. O tome, dodao je, imamo informacije s terena s konkretnim imenima, što ćemo proslijediti nadležnim institucijama. Raspolažu, kaže, i informacijama da su se SDP-ovi visoki dužnosnici sastali s organizatorima splitskih prosvjeda - i to na Klisu i u Trogiru. Oni jako dobro znaju gdje i na kojim mjestima - poručio je.

Markovinović: Čačić je još u 2010. s iplatom plaća svojim radnicima

Na Matušićeve izjave nadovezao se i potpredsjednik Kluba HDZ-a Krunoslav Markovinović ustvrdivši da je Sačić priznao sastanak sa Čačićem, ali "na temu grožđa". Nisam baš siguran da je to prava tema, budući da se Čačićev "Coning" do sada nije bavio preradom grožđa, primijetio je Markovinović. Osvrnuo se i na činjenicu da je Čačić radnicima "Coninga" zadnju plaću isplatio tek za listopad. (Hina/mš)

 

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox