HDZ vraća uslugu: Bojkotirali sjednicu MIP-a na kojoj je Čehok trebao izgubiti imunitet

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) nije skupilo kvorum, pa nije ni odlučivalo o zahtjevu DORH-a da se skine imunitet nezavisnom zastupniku Ivanu Čehoku.

U dvorani su se okupili samo predsjednik MIP-a Damir Sesvečan, koji je bio i jedini član HDZ-a koji je došao na sjednicu, te SDP-ovci Arsen Bauk, Gordana Sobol i Ivan Hanžek.

U dvoranu je kratko ušao HDZ-ovac Tomislav Čuljak, ali odmah i izašao.

Nakon što je Sesvečan, zbog nedostatka kvoruma, odgodio sjednicu, Bauk je okupljenim novinarima izjavio da su se SDP-ovci, koji uz ostale zastupnike iz Kukuriku koalicije bojkotiraju rad Sabora, odlučili danas doći na sjednicu MIP-a "kako nas se ne bi optužilo da opstruiramo pravosuđe i borbu protiv korupcije za koju se gospođa Kosor toliko zalaže".

Bauk smatra kako HDZ bojkotom sjednice MIP-a vraća uslugu Čehoku, za kojega DORH traži skidanje imuniteta, zato što mu je činio kvorum u sabornici prošloga petka, a očekuje se i danas.

Očito je da HDZ-u fali glas danas (u sabornici) i da su odlučili zaštititi Čehoka i zato su danas bojkotirali sjednicu MIP-a što je skandalozno i njihova priča o borbi protiv korupcije, i svemu onome u svjetlu jučerašnjih događaja, pada u vodu, poručio je Bauk.

Ocijenio je da hrvatska javnost i danas može svjedočiti o još jednom primjeru političke korupcije i političke trgovine.

MIP i Sabor prvi su put Čehoku, tada još varaždinskom gradonačelniku, zastupnički imunitet skinuli početkom lipnja, čime je odobren zahtjev USKOK-a za njegovim lišavanjem slobode te određivanjem pritvora i istražnog zatvora.

Inače, MIP je danas trebao odlučivati i o zahtjevu za skidanje imuniteta HNS-ovom zastupniku Goranu Beusu Richemberghu, po privatnoj tužbi za klevetu. (Hina/jh)

 

 

 

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox