Hoće li se Čačić odreći fotelje zbog ovih mailova?

U mailovima ne postoji izravno traženje Čačića da se da posao HNS-ovom čovjeku, ali se iz kombinacije dvaju mailova i svjedočanstava upletenih jasno da zaključiti da je potpredsjednik Vlade inzistirao na imenovanju prije kojega je bilo nužno mijenjati statut Fonda za zaštitu okoliša jer HNS-ovac Jambrač nije ispunjavao propisane uvjete.

Tjednik Forum objavio je e-mailove koji detaljno opisuju način na koji je od siječnja do ožujka ili travnja ove godine prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić planirao pokušavao progurati svog, za to mjesto, nekvalificiranog stranačkog kolegu Josipa Jambrača, inače predsjednika HNS-a za Zagrebačku županiju, na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prenosi danas.hr.

Mailovi koje je objavio Forum svjedoče da je Čačić u Jambračevu korist obilazio zakonom propisane procedure, dok oni koji su mu se nalazili na putu, tadašnja ministrica Mirela Holy i njen pomoćnik Davor Škrlec, potvrđuju i njegove agresivne ispade. A sve zato što su Čačić i Jambrač čvrsto naumili imati HNS-ovca u vrhu Fonda s godišnjim budžetom od milijardu kuna, što je gotovo jedan posto nacionalnog proračuna. (sh)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox