Horvatinčićeva suputnica: On je bio za upravljačem, a ja pored njega

Anica Đerđe Dilber, suputnica Tomislava Horvatinčića na motornoj jahti kojom je poduzetnik skrivio pomorsku nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro, izjavila je pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda da je Horvatinčić u trenutku sudara bio za upravljačem jahte, a ona pored njega.

Horvatinčićeva suputnica prošla je pored novinara nakon ispitivanja na zagrebačkom Županijskom sudu bez zaustavljanja rekavši kako nema nikakvih komentara. Njezinu izjavu da je Horvatinčić bio za upravljačem potvrdili su odvjetnici Velimir Došen i Branko Baica.

Sutkinja Vera Polak Presečki ispitala je, osim Anice Đerđe Dilber, još četvero svjedoka uključujući i članove njezine obitelji koje je nazvala nakon nesreće.

Za sutra je zakazano saslušanje još četiri svjedoka, trojice iz Hrvatinčićeve Hoto grupe te zagrebački pročelnik za prostorno uređenje Davor Jelavić kojega je Horvatinčić navodno nazvao odmah nakon nesreće.

Horvatinčićevi branitelji očekuju da će nakon sutrašnjeg saslušanja posljednjih svjedoka njihov branjenik biti pušten na slobodu jer više neće postojati opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke, a što je bio razlog određivanja pritvora.

No, s druge strane, zastupnica talijanske obitelji, riječka odvjetnica Anamari Laškarin nedavno je zatražila da se Horvatinčića zadrži iza rešetaka zbog učestalog ponavljanja prometnih prekršaja.  (Hina/jh)

 

 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox