Hoteli Novi otplatili dug, ali TZ Novog Vinodolskog i dalje traži stečaj

Baš kad smo pomislili da je trakavica „Hoteli Novi“ konačno došla do svojeg kraja, problemi ove tvrtke se nastavljaju, piše Jutarnji list.

 

Hoteli Novi, u većinskom vlasništvu Brune Orešara, dugovali su Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog 680.444 kune za boravišnu pristojbu, zbog čega je TZ podnio zahtjev za stečajem te tvrtke. U međuvremenu, točnije 7. lipnja, Hoteli Novi su isplatili dug u cijelosti, skupa sa 175.256 kuna zateznih kamata, pa je logika stvari povlačenje zahtjeva za stečajem i daljnji nastavak rada tvrtke i pripremanje za nadolazeću sezonu.

No, TZ Novog Vinodolskog ne želi povući zahtjev, a glavna menadžerica Hotela, Zvonimira Orešar, glavnim krivcem vidi predsjednika TZ-a i novljanskog gradonačenika Olega Butkovića, piše Jutarnji list. Kako tvrdi Orešar, Butković ima kredite u Hypo banci, najvećem vjerovniku Hotela Novi, i s obzirom da je Hypo banka uložila 80 milijuna eura u hotelski kompleks, stečajem bi dobila cijeli kompleks za trećinu cijene. S druge pak strane, stečaj bi koštao 400 ljudi njihovog zaposlenja, no TZ se ne da. Butković nije imao komentara, piše ovaj dnevnik. (MJ)

 

Izvor: Jutarnji list, 13. lipanj 2011.

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox