Hoteli Novi tuže Hypo banku i traže milijardu kuna odštete

Grupacija Hoteli Novi nedavno je tužila Hypo Alpe Adria Bank International AG Klagenfurt i Hypo Alpe Adria Bank Zagreb radi naknade štete i izgubljene dobiti, piše Novi list. Traže 130.000.778,48 eura odštete.

 

Riječ je naime o najavljenom projektu Novi Resort, koji su financirale spomenute banke, a koji je u realizaciji stao na nekih 70 posto. Tvrtka tvrdi da su banke stalnim kašnjenjem i opstruiranjem dogovorenih i potpisanih financiranja, prekinule taj projekt. Upravo zato traže odštetu.

Novi list navodi da bi Hoteli Novi za svjedoke trebali pozvati sve vodeće ljude Hypo banke i Hrvatskoj i Klagenfurtu, a namjera im je dokazati da su Hypo banka Zagreb i Klagenfurt htjele nekorektno i neprijateljski steći pravo vlasništva na nekretninama u Novom Vinodolskom vrijednim minimalno 250 milijuna eura.
Bruno Orešar, koji je zajedno s Riječaninom Gordanom Širolom suvlasnik grupacije Hoteli Novi, objašnjava sve ovo tvrdnjom da stečajem tvrtke nitko ne bi profitirao osim Hypo banke, jer je hipotekarno upisana na imovinu te tvrtke. Tvrdi da ga banka u suradnji s gradonačelnikom Novog Vinodolskog, Olegom Butkovićem, konstantno uništava jer bi odgodom stečaja Grad profitirao, a ovako ne profitira nitko osim Hypo banke.

Bit će zanimljivo dočekati prosinac, za kada je zbog tehničkih razloga najavljeno prvo ročište, i vidjeti kako će se rasplesti slučaj čija je vrijednost rekordna u povijesti Trgovačkog suda u Rijeci. (MJ) 

 

Izvor: Novi list, 8. travanj 2011.
Foto: www.novi.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox