Hrast predstavio listu za 10. izbornu jedinicu

Politički pokret Hrvatski rast - Hrast danas je na konferenciji za novinare na splitskoj Rivi predstavio svoje kandidate za 10. izbornu jedinicu izvjestivši kako je njihovu listu u proteklih pet dana u toj izbornoj jedinici svojim potpisima poduprlo 11.000 građana.

 

Zanimanje za našu listu je posebice poraslo u zadnjih nekoliko dana otkako su se glede vladajućeg HDZ-a pojavile turbulencije u vezi istrage o poslovanju te stranke - izjavio je koordinator Hrasta za 10. izbornu jedinicu Ante Mamić. Dodao je i da se HDZ udaljio od svojeg programskog demokršćanskog usmjerenja pa potencijalni glasači sada tragaju za novom političkom organizacijom konzervativnog usmjerenja.

Ovo je zapravo predkandidacijska lista na koju se može plasirati kandidat koji prikupi najmanje 100 potpisa potpore. Nositelj liste i rangiranje kandidata na listi koja će biti predana Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) bit će određen brojem potpisa građana potpore svakom kandidatu pojedinačno, a prikupljat će se idućih desetak dana, odnosno dva dana do krajnjeg roka za predaju izbornih lista - objasnio je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox