HRT namjestio natječaj Atlasu ?

HRT je putem javnog natječaja za organizaciju smještaja i prijevoza za 2012. godinu raskinuo desetogodišnju suradnju s Ban Toursom, i kako piše Poslovni dnevnik, namjestio natječaj agenciji Atlas za 27,3 milijuna kuna.

Vlasnik Ban Toursa, koji više od 10 godina surađuje s javnom nacionalnom televizijom, Željko Marković je ogorčen jer od HRT-a nije dobio nikakvu informaciju o ishodu natječaja, već je iz Narodnih novina saznao da je Atlas dobio posao.

Iako je u pozivnom natječaju vrijednost posla procijenjena na oko 11 milijuna kuna, HRT je sredinom veljače u Narodnim novinama objavio da je procijenjena vrijednost čak 27,3 milijuna kuna, što je 2,5 puta više od prve procjene.

Manipulacije cijenom ?

Marković tvrdi da ''tajna'' Atlasove niže cijene leži u prvom tromjesečju godine. Naime, HRT je pozivni natječaj poslao Ban Toursu i Atlasu 2. siječnja, a s obzirom da procedura traje najmanje 2 mjeseca, usluge smještaja bi obuhvatile samo ožujak. To, kako kaže Marković, omogućuje manipulacije cijenom za prva dva mjeseca.

Turistička agencija Atlas vodeća je tvrtka grupacije Adriatica.net čiji su vlasnici koncern Agrokor (najveći), AWT, Croatia osiguranje, HUP Zagreb, Jolly i Saponia.

Iz Atlasa nisu komentirali ovaj slučaj, a iz HRT-a su poručili da je odluka donesena na temelju kriterija najniže cijene te da Ban Tours kao nezadovoljna strana ima pravo na žalbu. (jh)

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 9. ožujka 2012.

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox