Hrvati najkvalitetnijima smatraju Podravku, Mercedes i Blanku Vlašić

Na ljestvici kvalitete "Croatia Quality Top 10", koja je formirana na osnovu iskustva i mišljenja hrvatskih potrošača, na prvom mjestu je koprivnička prehrambena tvrtka Podravka, a slijede Kraš i Vindija.

QUDAL (QUality meDAL) Hrvatska, na osnovu svog DEEPMA (Deep Mind Awareness) istraživanja predstavio je danas prvu hrvatsku ljestvicu kvalitete. Na prvom mjestu ljestvice kvalitete nalazi se Podravka, s 10,3 posto glasova hrvatskih građana. Slijede Kraš (6,1 posto glasova), Vindija (5,7 posto), Nike (4,9 posto), Gavrilović (3,9 posto), Adidas (3,2 posto), Mercedes (2,7 posto), Gorenje (2,7 posto), Nivea (2,2 posto) te na 10. mjestu Dukat, s 2 posto glasova.

Istraživanje je obuhvatilo više od dvije stotine različitih kategorija u Hrvatskoj koje su uključivale segmente kao što su prehrana, trgovina, logistika, telekomunikacije, kozmetika, farmaceutika, financijski sektor, kultura, sport, mediji, visokotehnološki proizvodi i dr.

Kod svake kategorije građane se pitalo da na osnovu vlastitog iskustva ili iskustva njihovih bližnjih navedu subjekt za koji smatraju da u toj kategoriji nudi najvišu razinu kvalitete.

Tako je primjerice u kategoriji "automobil općenito" prvo mjesto osvojio - Mercedes, u kategoriji "hrvatski sportaš/sportašica" - Blanka Vlašić, u kategoriji "poslovni/gradski hotel" - The Regent Esplanade Zagreb.

Pozitivno je što vodeća mjesta zauzimaju hrvatske tvrtke, od reda proizvođači koji u Hrvatskoj kreiraju velik broj radnih mjesta. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox