Hrvati pomažu srpski turizam, a Srbi hrvatski

Međunarodni sajam turizma (ITTFA) u Beogradu, na kojemu Hrvatska sudjeluje kao zemlja partner, otvoren je danas u srbijanskome glavnom gradu, a do 27. veljače na 32 tisuće metara četvornih predstavlja se oko 900 izlagača iz 43 zemlje.

 

Hrvatska će na 33. beogradskom sajmu turizma posebno biti predstavljena kao turističko odredište. Državni tajnik hrvatskoga Ministarstva turizma Ivo Mujo izjavio je kako je nastup Hrvatske u Beogradu, pošto je prihvatila poziv da ove godine bude zemlja partner Beogradskog sajma, time dobio novu dimenziju suradnje.
Nama u Hrvatskoj su bitni srpski gosti, ali to nije jednosmjeran proces jer je sve više i hrvatskih turista u Srbiji - rekao je Mujo na otvorenju tog sajma. Istaknuo je kako vjeruje da će ovogodišnje predstavljanje Hrvatske u Beogradu približiti Hrvatsku i Srbiju u turističkom smislu.

Razvoj turizma - prioritet

Državni tajnik srbijanskoga Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković istaknuo je kako je razvoj turizma za srbijansku vladu prioritetan te da je ovogodišnji sajam posvećen Dunavu i putovima vina. Glavni direktor hrvatske zrakoplovne kompanije Croatia Airlinesa Srećko Šimunović i izvršni ravnatelj za prodaju srbijanskoga zračnog prevoznika Jat Airwaysa Dragan Breneselović najavili su novinarima na hrvatskome štandu sezonsku zračnu liniju Croatia Airlinesa Dubrovnik-Beograd od 20. lipnja do 7. rujna. Šimunović je rekao kako će, bude li zanimanja, letovi biti produženi na cijeli rujan, a Breneselović je dodao kako, uz letove Croatia Airlinesa ponedjeljkom i srijedom, Jat planira letove petkom i nedjeljom.

Na pitanje razmišlja li se o povezivanju Beograda i Splita, Breneselović je odgovorio kako je suradnja s Croatia Airlinesom tek počela te da će ona, kako je dodao, zasigurno biti nastavljena, ne samo prema Splitu, nego i na relaciji Zagreb-Beograd. Usporedno s Međunarodnim sajmom turizma, održava se i sajam vina Beo Wine Fair 2011, na kojem se predstavlja 12 hrvatskih tvrtaka i jedna udruga vezana uz proizvodnju vina. (Hina/MJ)

 

Foto: www.mint.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox