Hrvatska kao Meka festivalskog biznisa

Foto: Adam Russakoff, direktor poslovnih pitanja tvrtke Ultra Worldwide, Russell Faibisch, direktor tvrtke Ultra Worldwide, Veljko Ostojić, ministar turizma RH, Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija

Ultra Music Festival, vodeći i najpoznatiji festival elektronske glazbe, dolazi u Hrvatsku i održat će se po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Organizator, Ultra Worldwide odabrao je upravo Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog renomiranog događanja koje će se tu održavati minimalno sljedećih pet godina. Osim što je jedino događanje Ultra Worldwide u Europi, festival Ultra Europe s investicijom od oko 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave.

 

Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što potvrđuju i gospodarski rezultati iz Miamija, grada u kojem je 1999. godine započela priča Ultra Music Festivala. Naime, festival  iz godine u godinu stvara sve značajnije mjerljive utjecaje na lokalno gospodarstvo u obliku otvaranja novih radnih mjesta, povećanja fiskalnih prihoda te, u konačnici, rasta BDP-a, čime je postao jedan od ključnih čimbenika gospodarskog razvoja cjelokupne regije Miami-Dade.

Da Ultra Europe zaista predstavlja jednu od najistaknutijih investicija u području turizma i industrije zabave te da riječ o događanju koje će dodatno doprinijeti imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke destinacije potvrdio je i ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić koji je izjavio: Velike manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora. Manifestacije koje imaju atribut svjetski poznatih atrakcija pridonose stvaranju nove i drugačije slike Hrvatske. Ministarstvo turizma podržava i ovaj festival, ali i slične festivale koji svojom inovativnošću doprinose razvoju hrvatskog turizma i njegove konkurentnosti. Podržat ćemo i rast, razvoj te poslovni uspjeh ovog i sličnih projekata koji čine Hrvatsku novom zvijezdom Mediterana.

Prvi festival nakon ulaska u EU

Festival Ultra Europe je jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi jer donosi jedinstvenu kombinaciju najpopularnijih izvođača današnjice te svježa nova imena koja će zasigurno privući brojne domaće, ali i inozemne ljubitelje elektronske glazbe, kojih se već na prvom izdanju očekuje više od 60.000 posjetitelja.  

Potvrdio je to i Adam Russakoff, direktor poslovnih pitanja tvrtke Ultra Worldwide: Nedavni porast popularnosti glazbenog turizma u regiji, u kombinaciji s očekivanim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u srpnju 2013. godine, predstavlja logične razloge za ovakvu poslovnu odluku. Što se tiče izvođača – s obzirom na to da još ne možemo otkriti konkretna imena koja će nastupiti na festivalu Ultra Europe, mogu ipak podsjetiti da je Ultra, od samih svojih početaka 1999. godine, uvijek najveću pažnju pridavao upravo naprednim idejama i stvaranju inovativnih line-upova. Ovu ćemo predanost i tradiciju zadržati i na festivalu Ultra Europe te mogu jamčiti kako ni ova godina po tome neće biti iznimka.

Osim što je jedino europsko izdanje svjetski poznatog Ultra Music Festivala, festival Ultra Europe bit će ujedno i prvo veliko turističko glazbeno događanje u Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju. Ultra Europe  održat će se na nogometnom stadionu, Poljudu, dok će se zadnji dan nastupi održati na Hvaru, na plaži ispred hotela Amfora, koncertni će se nastupi iz Splita i Hvara moći gledati i slušati na UMF TV i UMF Radio kanalima. (PS)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox