Hrvatski Best Buy Award izrastao je do danas u respektabilnu međunarodnu organizaciju ICERTIAS s globalnim sjedištem u Zürichu

Prije točno pet godina, 23. veljače 2010. - u Zagrebu je predstavljen inovativni istraživačko certifikacijski projekt Best Buy Award, kojeg tada potpisuje hrvatska tvrtka Axios u partnerskoj suradnji s vodećom međunarodnom konzultantskom kućom PwC (PricewaterhouseCoopers) i renomiranim Centrom za istraživanje tržišta GfK. Ideja o pokretanju projekta Best Buy Award bila je razviti istraživačko-certifikacijsku platformu koja će nagrađivati najbolje proizvode i usluge na tržištu, one koji kupcima provjereno nude najbolji omjer cijene i kvalitete - prema iskustvu i mišljenju samih potrošača.

Danas, pet godina nakon premijernog predstavljanja, hrvatski Best Buy Award prerastao je u respektabilnu međunarodnu organizaciju ICERTIAS - International Certification Association sa sjedištem u Zürichu u Švicarskoj.

Osim Best Buy Awarda, ICERTIAS sada izdaje i globalno prihvaćena priznanja QUDAL - QUality meDAL kao i najnoviji ICERTIAS Customers' Friend.

Kao i na samom početku, tako i danas, prestižnu plavu oznaku Best Buy Award mogu nositi samo oni proizvodi i usluge koje sami potrošači, u nezavisnom tržišnom istraživanju koje provodi ICERTIAS, ocijene kao Br. 1 najboljeg omjera cijene i kvalitete u određenoj tržišnoj kategoriji.

Zahvaljujući toj strogoj, ali i transparentnoj metodologiji istraživanja, analize i dodjele nagrada, Best Buy Award brzo biva prihvaćen od strane potrošača kao i industrije, te munjevito nadrasta hrvatske granice kao i okvire regije jugoistoka Europe.

Snaga ICERTIAS-a, prvenstveno leži u glasovima građanstva - samih potrošača. Naime, u ICERTIAS tržišnim istraživanjima, sudjelovalo je u proteklih pet godina više od 100.000 ispitanika diljem svijeta.

O međunarodnom uspjehu ICERTIAS-a, puno govori i činjenica da vodeći lokalni, ali i globalni mediji uključujući i najveće svjetske medijske autoritete kao što su NBC, ABC ili Fox, redovito citiraju i prenose ICERTIAS rezultate istraživanja.

U svega pet godina, certifikati ICERTIAS-a uspješno su se proširili na tridesetak zemalja, na četiri kontinenta - od Kazahstana u Aziji, preko Kenije i Gane u Africi, brojnih europskih zemalja pa sve do američkog kontinenta i Čilea na krajnjem zapadu.

Medalje certifikacijske organizacije ICERTIAS ponosno ističu i nose brojne vodeće respektabilne kompanije uključujući i primjerice: Bauhaus, Bonduelle, Bosch, Braun, Danone, Dr. Oetker, Ericsson, Henkel, Humanic, Lactalis, Lidl, Nestlé, Procter & Gamble, T-Mobile, Unilever, Vaillant, Volkswagen i stotine drugih, koje su potrošači ocijenili kao najbolje.

Best Buy Award, osmišljen i inicijalno razvijan u hrvatskim granicama, od strane hrvatskih stručnjaka, u samo pet godina uspio je postati globalno prepoznatljiva oznaka kvalitete i poštene cijene koju jednako cijene potrošači kao i poslovni sektor diljem svijeta.

Inicijalno hrvatski projekt, Best Buy Award je danas ugledni, međunarodno priznati certifikacijski brand na čijem razvoju i daljnjem međunarodnom širenju sada rade ne samo hrvatski i švicarski, već i stručnjaci iz brojnih zemalja unutar organizacije i partnerske mreže ICERTIAS.

(PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox