Hrvatski telekom u Vladi dobio 8049 novih pretplatnika

Hrvatska vlada napušta sve druge pretplatnike i prelazi na T-Mobile, saznaje Poslovni dnevnik. Iako je HT u prvom krugu nudio usluge po manjoj cijeni, ugovor s 28 državnih tijela dobio je po cijeni koju je isprva nudio Vipnet.

U tijeku je potpisivanje svih 28 tijela državne uprave koja će ubuduće kupovati mobitele i koristiti mobilne usluge isključivo od Hrvatskog telekoma.

Mudrinić se obvezao Vladi pružati mobilne usluge za 14,26 milijuna kuna bruto godišnje. U branši naglašavaju kako taj ugovor zasigurno vrijedi mnogo više s obzirom da se u njega ne uračunav ukupna potrošnja na razgovore i internet već mjesečni paušali te minimalni iznos kupnje mobitela.

Prema natječajnoj dokumentaciji HT je ovim ugovorom dobio 8049 pretplatnika.  Ugovor je prvotno procijenjen na 57,8 milijuna kuna te je kroz prvu objedinjenu javnu nabavu za telekomunikacijske usluge Vlada uštedjela 46,2 milijuna kuna.

Mudrinićev trijumf iz drugog pokušaja

HT je u ovom natječaju pobijedio od druge. U prvom natječaju od početka godine HT je za istu uslugu tražio svega 5,5 milijuna kuna, a Vipnet 14,2 milijuna. Tada su iz Vipneta zaprijetili tužbom HT-u zbog predatorskih cijena. Međutim, Vladin ured odbio je oba prijedloga. HT zbog prekreativne ponude, a Vipnet zbog proceduralne greške.

Natječaj je ponovljen, a s ponuđačima se izravno pregovaralo. U ugovoru između Vlade i HT-a nema klauzulne obaveze, ali neslužbeno se doznaje da će svih 28 tijela državne uprave morati potpisati  jer se moraju pridržavati odluka Ureda za središnju javnu nabavu. (jh)

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 26. listopada 2011.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox