HT predstavio Cloud Fax – uslugu slanja i primanja faks poruka bez faks uređaja

Nova usluga Hrvatskog Telekoma omogućava jednostavno i brzo primanje, slanje i arhiviranje faks poruka bez faks uređaja ili faks servera. Troškovi slanja i primanja faks poruka znatno su niži jer nema troškova kupnje i održavanja faks uređaja, troškova tonera i ne troši se papir. Uslugu je moguće isprobati besplatno u razdoblju od 30 dana a nakon toga naplaćuje se putem fiksnih mjesečnih naknada, bez ugovorne obveze.Hrvatski Telekom predstavio je novu ICT uslugu Cloud Fax koja omogućava jednostavno i brzo primanje, slanje i arhiviranje faks poruka bez faks uređaja ili faks servera. Nije potrebno imati faks liniju a jedini preduvjet za korištenje usluge je internetska veza i računalo, tablet ili pametni telefon.
U današnje vrijeme naprednih informatičkih tehnologija učestalo je mišljenje da se faks komunikacija gotovo ne koristi. No, podaci pokazuju da se u Hrvatskoj godišnje pošalje više od 11 milijuna faks poruka a u upotrebi je više od 30 tisuća faks uređaja.*
U odnosu na tradicionalan način faksiranja, usluga Hrvatskog Telekoma pruža mnoge prednosti. Troškovi slanja i primanja faks poruka znatno su niži jer nema troškova kupnje i održavanja faks uređaja, troškova tonera i ne troši se papir. Osim financijske, usluga donosi i uštedu u vremenu jer više nije potrebno odlaziti do uređaja da bi se faks poruka primila ili poslala. Usluga omogućuje i povezivanje s poslovnim aplikacijama (ERP, CRM..) pa se faksovi mogu slati izravno iz njih. Svakako je velika prednost to što je primanje i slanja faks poruka moguće s bilo koje lokacije.
Cloud Faxom se upravlja putem samouslužnog internetskog portala pa je korisnicima jednostavno odabrati, pretplatiti se i aktivirati uslugu. Od trenutka aktivacije usluge do upotrebe same usluge potrebno je samo dvadesetak minuta. Usluga dolazi u dva paketa koja zadovoljavaju potrebe tvrtki svih veličina. Sve pakete je moguće nadograđivati dodatnim faks brojevima, kanalima za primanje i slanje te faks arhivom za pohranu.
Uslugu je moguće isprobati besplatno u razdoblju od 30 dana a nakon toga naplaćuje se putem fiksnih mjesečnih naknada, bez ugovorne obveze. Cijena paketa kreće od 39 kn/mj. Pri prelasku na Cloud Fax moguće je zadržavanje postojećeg faks broja. Za besplatnu edukaciju o usluzi Cloud Fax prijavite se ovdje.

Više informacija.

*Izvor: http://www.couponchili.com/blog/facts-about-global-fax-usage/

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox