HT tvrdi da nema govora o otpuštanjima

U Hrvatskom Telekomu (HT) nema nikakvih otpuštanja, a na snazi je i Kolektivni ugovor koji do 2012. garantira visoku razinu materijalnih i drugih radničkih prava, poručuju iz HT-a reagirajući na navode predsjednika Republičkog sindikata radnika Hrvatske Jadranka Vehara s današnje konferencije za novinare.

Tvrdeći da je Vehar na konferenciji iznio niz neistina, iz HT-a napominju da je upravo Vehar potpisao kolektivni ugovor koji je na snazi od prosinca prošle godine. Utoliko ih, kažu, čude njegove riječi, pri čemu vjeruju kako je to dio sindikalne predizborne kampanje uoči sutrašnjih (30. ožujka) izbora za Radničko vijeće HT-a.

Vehar je na konferenciji za novinare ustvrdio da strane kompanije u Hrvatskoj, među kojima i HT (koji je u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma), nastavljaju otpuštati radnike i smanjivati njihova materijalna i socijalna prava. HT je pritom optužio da nastavlja proglašavati tehnološki višak, zbog čega će ove godine otkaze dobiti 350, a iduće 500 ljudi, dok u 2013. očekuje još 300 do 500 otkaza. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox