HTZ i u lipnju nastavlja aktivno promovirati hrvatski turizam

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i u lipnju nastavlja s aktivnostima promocije hrvatskog turizma na stranim tržištima, među kojima i na francuskom s posebnom izložbom u Parizu te među stranim novinarima iz svijeta koje će ugostiti početkom lipnja u Osijeku i dodijeliti im nagrade "Zlatna penkala" za najbolje novinarske priloge u Hrvatskoj za prošlu godinu, najavili su iz Glavnog ureda HTZ-a.


Promocija hrvatskog turizma i hrvatskih proizvoda u Parizu, koju zajednički od danas do 9. lipnja organiziraju HTZ-a i Hrvatska gospodarske komore (HGK), održava se na znamenitom pariškom Place du Palais Royal i to u obliku konceptualne izložbe na otvorenom "Le Village de la Croatie".

Na prostoru tri velika šatora Parižanima će turističku ponudu tako predstaviti nekoliko turističkih zajednica (Istra, Zadar, Šibenik, Dubrovačko-neretvanska i Ličko-senjska županija) te prijevoznik Croatia Airlines.

Iz HTZ-a pritom napominju da je Francuska jedno od deset najvećih emitivnih tržišta hrvatskog turizma s kojeg je, po podacima HTZ-a, u prva četiri mjeseca ove godine došlo 15 posto više turista nego lani ostvarivši 22 posto više noćenja.

 

Zlatna penkala

Osiječko-baranjska županija i grad Osijek bit će ove godine od 2. do 5. lipnja domaćini sedmoj dodjeli HTZ-ovih nagrada "Zlatna penkala" stranim novinarima.

U povodu te dodjele u organizaciji HTZ-a u Hrvatsku i Osijek stići će 20-ak turističkih novinara iz cijelog svijeta. U svijetu je prošle godine, kako podsjećaju iz HTZ-a, o Hrvatskoj i njenim turističkim adutima objavljeno nekoliko tisuća članaka, reportaža i televizijskih emisija u raznim medijima, među kojima i u National Geographicu, Travelleru, Sunday Timesu i drugim.

Iz HTZ-a najavljuju i da će se 3. lipnja u Madridu otvoriti izložba fotografija "Hrvatska-Mediteran kakav je nekad bio" koje je snimila oko stotina španjolskih fotografa koji su u zadnje četiri godine u organizaciji HTZ-a studijski posjetili Hrvatsku.

Slijedi, 8. lipnja, promocija hrvatskog turizma i kongresne ponude u Rimu za tvrtke i specijalizirane agencije. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox