Huawei AppGallery predan zaštiti privatnosti i sigurnosti korisnika

AppGallery, službena platforma za distribuciju Huawei aplikacija, u kratkom je vremenu zabilježila snažan napredak. Od globalnog lansiranja na Huawei pametne telefone u travnju 2018., broj aktivnih mjesečnih korisnika povećao se na 530 milijuna, čime je AppGallery postao jedna od tri najpopularnije trgovine aplikacija na svijetu.


Developeri su, s ciljem da predstave svoje aplikacije većem broju korisnika, pohrlili u AppGallery, tako da je njihov registrirani broj narastao do 2,3 milijuna, što je rezultiralo s više od 120.000 aplikacija integriranih s HMS Core alatima. Huaweijeva vizija bila je jasna od samog početka - AppGallery bi trebao biti otvoren, inovativan i lokalno relevantan za korisnike, uz predanost zaštiti privatnosti i sigurnosti korisnika.

Aplikacije koje su sigurne za upotrebu

AppGallery dolazi s Huaweijevim 'sustavom sigurnosti i zaštite u cijelom ciklusu'. Takav sustav kombinira provjeru stvarnog imena developera, postupak pregleda u četiri koraka, zaštitu od preuzimanja i instalacije, ali i mehanizam prevencije za siguran rad aplikacije.

U trenutku kada developeri integriraju svoje aplikacije u AppGallery, odnosno u fazi uvrštavanja, platforma od njih zahtijeva pravo ime za provjeru podataka o identitetu i licence za registraciju. To znači da se developeru može ući u trag ako se aplikacija pokaže malicioznom.

Aplikacije zatim prolaze kroz četveroslojni postupak zaštite koji uključuje otkrivanje zlonamjernog ponašanja, skeniranje sigurnosnih ranjivosti i inspekciju kršenja privatnosti. Tijekom konačnog, ručnog provjeravanja, AppGallery tim za provjeru sigurnosti procjenjuje aplikaciju koja se koristi na stvarnim uređajima u realnim okolnostima. Testovi pokrivaju sve Huawei uređaje, kao i verzije OS-a kako bi se osiguralo da su aplikacije kompatibilne.

U trenutku kada korisnik preuzme aplikaciju na svoj uređaj, pokreće se druga razina zaštite. Prvo se šifrirani kanali koriste za prijenos podataka u i iz aplikacije i uređaja, a provjere integriteta i potpisa provode se kako bi se spriječilo da instalacije budu izmijenjene, čime se osigurava legitimnost aplikacija. Huawei također pokreće skeniranje otkrivanja prijetnji temeljeno na umjetnoj inteligenciji u aplikacijama kako bi zlonamjerni softver spriječio da dođe do korisnikovih uređaja.

Briga o sigurnosti korisnika ne staje nakon preuzimanja aplikacije. Uz AppGallery koji je sada dostupan u 170 zemalja, Huawei osigurava da se sve aplikacije navedene na platformi pokreću izolirano, što znači da im druge aplikacije ne mogu pristupiti, čime se štite korisnički podaci.

Sadržaj primjeren dobi i biometrija

AppGallery sadrži sustav za ocjenu dobi koji inteligentno blokira neprilagođeni sadržaj u skladu s korisničkim postavkama, tako da potrošači mogu računati na sigurno i zdravo okruženje za mlađe korisnike.

Sve zadane Huaweijeve aplikacije u potpunosti su u skladu sa zahtjevima privatnosti, a osim toga korisnici imaju punu vidljivost i kontrolu nad dozvolama koje daju. To znači da je, primjerice, kada se korisnik prijavi za AppLock, potrebno potvrditi identifikaciju kako bi se osiguralo da je riječ o vlasniku. Osim toga, osiguran je privatni prostor za šifriranje fotografija, zvuka, videozapisa i datoteka, a Trezor lozinki može se koristiti kako bi se osiguralo da uređaj automatski ispunjava unaprijed spremljene detalje korisničkog imena i lozinke. Osjetljivi podaci korisnika, uključujući biometriju, otiske prstiju i prepoznavanje ID-a lica, sigurno se pohranjuju u sustav uređaja.

Što je s podacima?

Pitanje podataka važno je za svakog korisnika, stoga je presudno znati da svi korisnici Huawei uređaja imaju potpunu kontrolu nad svojim osobnim podacima. Osim toga, njihovi podaci se nikada ne obrađuju izvan uređaja. Huawei je transparentan oko potrebnih podataka koje prikuplja od svojih korisnika, a oni su svedeni na najmanju moguću mjeru i koriste se za poboljšanje personalizacije i korisničkog iskustva. To uključuje stavke kao što su naziv računa i rođendan, država ili regija u kojoj se kupac nalazi, postavke jezika uređaja i IP adresa. Kada korisnik pretražuje AppGallery, spremit će se njegove postavke, kao i detalji instaliranih aplikacija, sudjelovanje u kampanjama i promocijama te rangiranje i postignuća u aplikacijama za igre koje igra. Cjelovit popis uvijek je dostupan u AppGallery Izjavi o privatnosti.

Kada je riječ o korištenju podataka na Huawei telefonima, AppGallery prikuplja i obrađuje samo podatke potrebne da omogući svojim korisnicima pretraživanje, instaliranje i upravljanje aplikacijama trećih strana, na isti način kao i druge trgovine aplikacija. Korisnici mogu pristupiti AppGallery-ju i u prijavljenom načinu i u načinu posjetitelja, te ne trebaju stvoriti račun za pristup trgovini. Ako su prijavljeni, mogu se identificirati na 'pseudonimni' način koji im osigurava bolje korisničko iskustvo. Huaweijev ID račun u Europskoj uniji i  Europskom gospodarskom prostoru je jedina usluga ID računa na Android tržištu koja je certificirana Europskim pečatom o privatnosti EuroPriSe.

Korisničko iskustvo na prvom mjestu

Pružanje nezaboravnog prvoklasnog iskustva svaki put kada kupac koristi svoj uređaj ili pregledava AppGallery je Huaweijev glavni prioritet, a kompanija u potpunosti prepoznaje da to mogu učiniti samo ako su aplikacije sigurne i ako se s korisničkim podacima postupa odgovorno. Zbog toga će, budući da tvrtka nastavlja širiti bazu kupaca i privlačiti više sadržaja i uzbudljivih aplikacija, prioritet dati i svojoj predanosti upravljanju sigurnošću, transparentnosti i poštivanju privatnosti.

Bogata ponuda hrvatskih aplikacija u AppGallery trgovini

Korisnici u AppGallery trgovini mogu pronaći i pregršt domaćih popularnih aplikacija. U trgovini su otprije dostupne brojne aplikacije koje su dobro poznate hrvatskim korisnicima. Moguće je pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Huawei kontinuirano pokazuje brigu za svoje korisnike ovakvim akcijama, a njihovi proizvodi poznati su kao pouzdani i kvalitetni. Na domaćem tržištu korisnici mogu nabaviti i najnoviji vrhunski pametni telefon - Mate 40 Pro. Riječ je o flagship uređaju koji donosi se ističe dizajnom, moćnim Space Ring sustavom kamera na poleđini, ali i prvim 5-nanometarski integriranim 5G čipsetom koji osigurava dovoljno snage za sve zadatke, uz još bolji multitasking i energetsku efikasnost. Najnoviji Huawei pametni telefon moguće je pronaći u ponudi prodajnih partnera. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox