HUP konferencijom o budućnosti poduzetništva podupire poduzetničke ideje mladih

Konferencija Budućnost poduzetništva: Stvaranje prilika za rast i razvoj održat će se putem interneta u utorak 27. travnja s početkom u 10 sati. Konferenciju organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Institut za inovacije.


U konferenciji mogu sudjelovati ne samo članovi HUP-a, nego i drugi poduzetnici te građani koji žele svijetlu budućnost hrvatskom poduzetništvu.

Uvjeren sam da su upravo poduzetnici ključni ne samo za razvoj gospodarstva, nego i društva u cjelini, jer svojim aktivnostima podižu BDP koji utječe na kvalitetu života svih građana, te potiču strukturalne reforme i kontinuirao nalaze načine da ulažu u nove tehnologije, razvoj znanja zaposlenih i razvoj novih proizvoda i usluga.

Danas je nemoguće zamisliti ozbiljno poslovanje bez digitalizacije pa mi je zbog toga iznimno drago da se HUP uključio u projekt Digitalni učenički inkubator koji će povezati brojne poduzetnike s našim najboljim mladim talentima. Koristim priliku da pozovem i druge da se aktivno uključe i doprinesu u daljnjem stvaranju društva znanja i izvrsnosti koje će se zasnivati upravo na mladima, njihovim idejama i kreativnosti, kazao je Mihael Furjan, predsjednik HUP-a i uprave tvrtke Pliva Hrvatska. On će konferenciju u utorak otvoriti govorom o viziji HUP-a u izgradnji poduzetništva budućnosti.

Goran Vlašić iz Instituta za inovacije govorit će o stvaranju nove vrijednosti kroz inovacije, a Ivan Gabrić iz A1 Telekoma istaknut će važnost digitalizacije kao poluge za rast i razvoj. Hrvoje Balen iz Algebre govorit će o znanjima i vještinama poduzetnika budućnosti. Kristina Ercegović će se osvrnuti na važnost strasti i vizije u poduzetništvu, a Ognjen Bagatin iz Poduzetnika istaknut će važnost umrežavanja i dijeljenja uspješnih priča.

Budući da HUP edukaciju mladih smatra jednim od ključnih preduvjeta bolje budućnosti, sva sredstva prikupljena konferencijom namijenjena su nabavljanju nagrada za najuspješnije škole koje sudjeluju u Digitalnom učeničkom inkubatoru.

Inkubator je okupio 1800 učenika i učitelja iz više od 160 škola iz svih krajeva Hrvatske. Riječ je o srednjoškolcima i učenicima viših razreda osnovnih škola. Učenici su zahvaljujući Inkubatoru sudjelovali u zanimljivim edukacijama te nadahnjujućim razgovorima s uspješnim hrvatskim poduzetnicima. Sada su povezani u timove. Članove tima povezuje ljubav prema određenom području za koje su zajedno osmislili projekt kroz koji razvijaju svoje kreativne i poduzetničke potencijale. Najbolje škole, učenike i učitelje na kraju očekuju nagrade.

Prijave za konferenciju Budućnost poduzetništva: Stvaranje prilika za rast i razvoj  primaju se putem e-adrese rsvp@innovation-institute.eu do ponoći 26. travnja 2021., a svi prijavljeni će putem e-pošte dobiti informacije o tome kako donirati i podržati razvoj novih generacija inovatora i poduzetnika.

Pokretači Digitalnog učeničkog inkubatora su Školska knjiga, Institut za inovacije i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox