HUT snažno pozdravlja nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta

Hrvatska udruga turizma pozdravila je nastavak Vladinih mjera za očuvanje radnih mjesta i izmjene koje kao kriterij uzimaju kumulativni pad prometa u 2. i 3. kvartalu uz stupnjevanje naknade zavisno od pada prometa do razine od 40 posto u odnosu na usporedivo razdoblje 2019. Time je proširen broj subjekata koji će koristiti potporu što je ključ zadržavanja zaposlenika u turističkom sektoru.

 
Od početka pandemije isticali smo kako je ova mjera najvažnija karika u u lancu zadržavanja radnih mjesta te time posredno i opstojnosti poduzeća. Pozdravljamo odluku Vlade da je nastavi do konca godine uz vjeru da će biti produžena do 1. travnja 2021., odnosno početka naredne turističke sezone. Povratak turizma je ključ oporavka hrvatskog gospodarstva, stoga je nužno izbjeći otpuštanja radnika jer bi takav scenarij negativno utjecao na cjelokupni oporavak Hrvatske“, istaknuo je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Hrvatska -  sve popularnija inozemna destinacija njemačkih turista

Utjecajni njemački autoklub ADAC objavio je analizu o putovanjima Nijemaca u ovoj godini iz koje se vidi da se Hrvatska kao turistička destinacija na korak približila Italiji kao najpopularnijem inozemnom turističkom odredištu u 2020. Hrvatsku je odabralo 14,3 posto Njemačkih turista (prošle godine 9,6 posto), a Italiju 14,9 posto (prošle godine 18,8 posto).

Najpopularnija regija za putovanja je Istra koju je odabralo 9,3 posto putnika (lani 6,6 posto) dok je Dalmacija skočila sa petog na drugo mjesto sa odabirom 4,6 posto putnika (lani 3,1 posto).

Što se kampova tiče, Hrvatska je pretekla Italiju i najpopularnija je inozemna kamping zemlja, dok je Istra apsolutno najpopularnija kamping regija.
 

Rezultati ovog istraživanja i ogroman pozitivan pomak Hrvatske te njenih turističkih regija Istre i Dalmacije u očima njemačkih turista daju jasni pravac hrvatske turističke promocije i komunikacije za narednu godinu”, komentirao Veljko Ostojić, direktor HUT-a.
 
Hrvatski kampovi zabilježili su najveći rast kvalitete u Europi, među kojima istarski imaju najveću prosječnu ocjenu 4,2 (najveća je 5).
 
Najvišu kategoriju ADAC Superplatz u 2020. u Hrvatskoj ima ukupno trinaest kampova, od kojih su se tri po prvi puta ove godine našli u tom prestižnom društvu - Aminess Sirena Novigrad, kamp Čikat na Malom Lošinju te Istra Premium Camping Resort u Funtani, koji je osvojio i posebnu nagradu za inovacije i razvoj – ADAC Innovation & Progress Award 2020.
 
ADAC je najveći njemački i europski automobilski klub s više od 21 milijun članova čiji poznati kamping vodič predstavlja najvažniji izvor informacija njemačkim gostima.

 

Istra jedina zelena regija na svijetu

Prema podacima koje je objavilo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije, Istarska županija trenutno je najuspješnija regija u sprječavanju širenja koronavirusa i jedina "zelena" regija na svjetskoj korona karti, o čemu je izvjestio i njemački RTL.
 
Činjenica da je Istarska županija ovih dana jedna od rijetkih "zelenih zona" na mapi Europe definitivno je sjajna vijest za sve nas. Drago mi je da se Belgija odlučila na takav pristup i očekujem da će narednih dana isto učiniti i neke druge zemlje koje su za nas vrlo važna emitivna turistička tržišta", kazao je direktor HUT-a Veljko Ostojić.
 
Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u povodu objave belgijskog ministarstva rekao je kako Istarska županija zahvaljujući rezultatima u borbi protiv koronavirusa može biti uzor svima ostalima. Istaknuvši kako je takva situacija rezultat suradnje i razumijevanja građana i svih nadležnih institucija, Kozlevac je podsjetio da se građani Istre neprekidno već tri mjeseca pridržavaju mjere nošenja maski u zatvorenim prostorima i da to očito daje rezultate.
 
"To je mjera koja traži najmanju žrtvu od svih nas, a pokazala se kao najuspješnija u prevenciji", zaključio je Kozlevac.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox