I barba Luka ponudio kuću za Sanaderovu slobodu

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu koji čeka suđenje u aferi Hypo produžen je pritvor za još dva mjeseca. Županijski sud odbio je jamčevinu u vrijednosti 12,4 milijuna kuna koju su za Sanadera ponudili Luka Bebić, Jerko Rošin, Mario Zubović te Sanaderova supruga Mirjana.

S obzirom da je Sanderova imovina blokirana jamstvo su dali njegovi prijatelji pa je tako Luka Bebić ponudio svoju kuću, Jerko Rošin stan u Splitu, Mario Zubović stan u Zagrebu, a Sanaderova supruga svoju Mirjana trećinu kuće, izjavio je novinarima Goran Suić iz Sanaderovog braniteljskog tima, po završetku ročišta zatvorenog za javnost na kojemu je sudac Krešimir Devčić usvojio prijedlog USKOK-a i bivšem premijeru produljio istražni zatvor.

Sudac Devčić je ocijenio da i dalje postoji opasnost od bijega Sanadera, iako je obrana tvrdila da takve opasnosti nema niti je Sanader ikada bježao. Tvrde da se u prosincu kada je uhićen u Austriji vraćao u Hrvatsku, a ne bježao.

Jedna od Sanaderovih braniteljica Jadranka Sloković najavila je žalbu na odluku suca istrage koji nije prihvatio jamčevinu za Sanadera od strane njegove supruge te njegovih bliskih prijatelja i bivših stranačkih kolega - predsjednika Hrvatskog sabora Bebića i HDZ-ovih zastupnika Rošina i Zuboviće.

Ured predsjednik Hrvatskog sabora priopćio je da predsjednik Sabora Luka Bebić ništa od imovine nije založio za Ivu Sanadera, nego je bio spreman sudjelovati u prikupljanju sredstava za jamčevinu, ako ona bude odobrena, kako bi se bivši premijer mogao braniti sa slobode. Predsjednik Sabora Bebić ništa od imovine nije založio nego je temeljem eventualnog odobrenja jamčevine bio spreman sudjelovati u prikupljanju sredstava za jamčevinu, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica Ureda Marina Juričić-Buntić. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox