I dalje sve manje novih automobila u EU, najmanje kupuju Talijani

Broj registriranih novih putničkih automobila u Europi ponovo se smanjio u kolovozu, i to bržim tempom nego u prethodnom mjesecu, objavilo je Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA).

Registracije novih putničkih automobila u zemljama Europske unije bez Malte pale su u kolovozu za 8,9 posto u odnosu na godinu prije, nakon 7,8-postotnog pada u srpnju, objavila je ACEA. Time se pad prodaje nastavlja treći mjesec zaredom, nakon stabilizacije u svibnju. Kolovoški je pad najdublji od veljače kada je prodaja potonula 9,7 posto.

U Njemačkoj je u prošlom mjesecu registrirano 4,7 posto manje novih automobila nego u istom lanjskom mjesecu, nakon 5-postotnog pada u srpnju. U Francuskoj se broj registracija strmoglavio 11,4 posto, nakon 0,7-postotnog pada u srpnju. Italija je zabilježila 20,2-postotni pad, nakon smanjenja za 21 posto u srpnju.

Španjolska je pak zabilježila 3,4-postotno povećanje prodaje automobila, oporavivši se od 17,2-postotnog pada u srpnju. U Velikoj Britaniji broj registracija ostao je nepromijenjen. U razdoblju od siječnja do kolovoza, broj registracija novih automobila pao je u EU za 7,1 posto u odnosu na godinu prije, s tim da je Velika Britanija bila jedino tržište koje je zabilježilo rast. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox