I poljoprivredni sektor dobio je svoje Best Buy Award pobjednike – Husqvarna, Bc Institut, Bayer, Solo, Pioneer, Bejo, Agro-dom…

Kako hrvatski poljoprivredni stručnjaci percipiraju različite proizvode i usluge iz sektora poljoprivrede otkriva najnovije specijalizirano istraživanje Best Buy Award Croatia Agriculture 2018/2019.


Rujan 2018. – Hrvatski poljoprivrednici i agronomi su u nedavnom Best Buy Award Croatia Agriculture istraživanju tržišta za 2018/2019. godinu dali svoje glasove proizvodima i uslugama za koje smatraju da im nude najbolji omjer cijene i kvalitete.

 Istraživanje Best Buy Award Croatia Agriculture 2018/2019. (www.bestbuyaward.org) provela je, putem web-obrasca, organizacija ICERTIAS na području Hrvatske tijekom kolovoza 2018. godine, a sudjelovalo je ukupno 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih uz poljoprivrednu struku.

 Prema svom iskustvu i mišljenju, hrvatski poljoprivredni stručnjaci pokazali su poznavanje najboljeg omjera cijene i kvalitete ponude na svom tržištu.

 Prvu poziciju u kategoriji “proizvođač inokulanata“ osvojio je PIONEER, u kategoriji “proizvođač motornih prskalica za zaštitu bilja” FUXTEC,  u kategoriji “proizvođač ručnih prskalica za zaštitu bilja” SOLO, a u kategoriji “proizvođač organskog sjemena” BEJO.

 AGRO-DOM se odlično pozicionirao u kategoriji“trgovina poljoprivredne mehanizacije (poljoprivrednin strojevi, priključci, oruđa i sl.)”.

 BC INSTITUT je pak osvojio poziciju Br.1 u čak tri ispitane kategorije: “proizvođač sjemena za kukuruz”, “proizvođač sjemena za ječam” te “proizvođač sjemena za zob”.

 BAYER su ispitanici prepoznali kao najbolji omjer cijene i kvalitete u čak pet različitih kategorija, dok HUSQVARNA odnosi poziciju apsolutnog pobjednika s najvećim pojedinačnim brojem vlastitih pobjedničkih kategorija – njih čak šest.

 Mjerilo se zadovoljstvo kupaca i korisnika poljoprivrednih usluga, proizvoda, materijala, alata i strojeva omjerom cijene i kvalitete ponude na tržištu.

 Pitanja su bila otvorenog tipa – ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive proizvođača i davatelja usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu.

 Metodologija

 Anketiranje je za potrebe istraživanja Best Buy Croatia Agriculture 2018/2019. provela međunarodna kuća ICERTIAS – International Certification Association (www.icertias.com), tijekom kolovoza 2018., koristeći CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness) metodologiju.

 U Best Buy Award Croatia Agriculture 2018/2019. istraživanju sudjelovalo je 1.200 ispitanika, isključivo osoba vezanih uz poljoprivrednu struku (agronomi, radnici u poljoprivrednom sektoru, vlasnici poljoprivrednog gospodarstva i/ili trgovina, poljoprivredni tehničari i sl.).

 Kompletno istraživanje provedeno je u skladu s odredbama “Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja”, koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Europska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

 Osnovna je misija Best Buy Award istraživanja dobivanje uvida u iskustvo i percepciju korisnika o proizvodima i uslugama za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy).

 Cilj projekta i certifikata Best Buy Award jeste da kupcima olakša potragu za najboljim i cjenovno najpovoljnijim proizvodima i uslugama na lokalnom tržištu.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox