I u Australiji sumnjičavi prema Murdochu

Rupert Murdoch, osnivač medijske tvrtke News Corp., morat će i u Australiji odgovoriti na "teška" pitanja, izjavila je  australska premijerka Julia Gillard, dok u Australiji raste pritisak oko pokretanja istrage nakon medijskog skandala u Britaniji.

 

Gillard je odbila komentirati Murdochove izjave u utorak pred britanskim parlamentarnim povjerenstvom, ali je rekla da je australska javnost zabrinuta. Australac Murdoch u svojoj je domovini počeo podizati svoju medijsku tvrtku prije nego li je od nje napravio transkontinentalno carstvo. Ondje posjeduje novine i tv postaje, okupljene u tvrtku News Limited koja dominira australskim tržištem medija.

Ne želim komentirati njegove izjave, ali mislim da si Australci postavljaju pitanja o News Limitedu u Australiji i žele da podružnica odgovori na teška pitanja - kazala je Gillard. Direktor australske podružnice News Corpa John Hattigan kazao je da u Australiji nije bilo ničeg usporedivog s prisluškivanjem kakvo su provodili novinari britanskog tabloida News of the Worlda, koji je Murdoch zatvorio. Hartigan je kazao da je spreman surađivati s istražnim povjerenstvom čije osnivanje zahtijeva australska Stranka zelenih. Gillard je rekla da je otvorena prema tom prijedlogu. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox