I Vipnet pustio u rad LTE mrežu

Vipnet i Ericsson Nikola Tesla pustili su u rad prvu LTE mrežu u Hrvatskoj. LTE tehnologija će donijeti daljnja povećanja u brzinama i poboljšanja korisničkog doživljaja dok surfaju internetom, odnosno korisnici će moći na svojim prijenosnim računalima i mobilnim telefonima imati i do deset puta veće brzine za prijenos podataka. Vipnet će vrlo brzo predstaviti i komercijalnu ponudu LTE tarifa i uređaja za pristup Vip LTE mreži.

 Vipnet je s uvođenjem LTE tehnologije u Hrvatsku još jednom potvrdio da je tehnološki predvodnik na domaćem telekom sektoru. Za Vip korisnike bežičnog interneta LTE tehnologija donijet će višestruko veće brzine i kvalitetu prijenosa podataka, kao i mogućnosti za brojne multimedijske servise i korištenje zahtjevnih aplikacija na zaslonima mobilnih uređaja, rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Brza implementacija LTE tehnologije

Rezultat Vipnetovog stalnog ulaganja u najmoderniju radio pristupnu opremu (single Ran) omogućava brzu implementaciju LTE tehnologije i najveće moguće brzine na HSPA i LTE tehnološkom sloju. Uvođenje LTE tehnologije je još jedna potvrda liderske pozicije Vipneta u bežičnom broadbandu koja će omogućiti još bolji korisnički doživljaj u korištenju podatkovnih usluga.

Ericsson Nikola Tesla kao sastavni dio korporacije Ericsson usmjeren je na poslovanje Vipneta kao našeg strateškog i izuzetno inovativnog partnera te smo posebno zadovoljni što je Vipnet prepoznao snagu domaće kompanije koja svjetska dostignuća uvijek prva donosi u Hrvatsku, izjavila je Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle.

Ericsson je po broju komercijalnih ugovora tržišni lider s više od 60 posto udjela. Najsvježiji podaci ove godine govore da je Ericsson ostvario 40 LTE/EPC (Evolved Packet Core) ugovora u 22 zemlje na pet kontinenata, čime je čak 215 milijuna korisnika pokriveno Ericssonovim LTE mrežama. (PS/JK)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox