I Vladu zanima aplikacija proracunskikalkulator.com

Aplikacija proracunskikalkulator.com koja građanima omogućava da sami kreiraju Državni proračun zainteresirala je ne samo građane, već i hrvatsku ali i slovensku vladu, piše Večernji list. U manje u 24 sata stranica je imala 40.000 posjeta, a neki posjeti su došli sa servera Vlade RH. Slovenska vlada, pak želi otkupiti aplikaciju za svoje potrebe.

Odaziv je odličan, imali smo posjete iz Vlade i Ministarstva financija. Iz slovenske vlade imali smo neslužben upit po kojim uvjetima bi im prepustili aplikaciju, ali mi ne možemo prodavati jer smo neprofitna udruga, rekao je Marko Rakar idejni začetnik aplikacije koju je pokrenuo s Udrugom Vjetrenjača.

Virtualni proračun zanimao je i Ljubu Jurčića koji je rekao kako je Vladin deficit od 14,7 milijardi kuna povećao na 17 milijardi kuna. Prihodovnu stranu proračuna nije dirao jer se porezi ne diraju dok stagnira gospodarstvo. Rashode je povećao zbog ulaganja u istraživanja, obrazovanje i kapitalna ulaganja. Ulaganjem u Ruđer Bošković, Brodarski i druge institute povećali bismo proizvodnju, a kroz pet godina bi vratili više od 2,5 milijardi uloženoga, rekao je Jurčić za Večernji list.

I makroekonomist Ante Babić je glumio ministra Šukera, njegov proračun ima deficit od 8 milijardi kuna, rashode je smanjio na 121 milijardu kuna, a prihode na 113 milijardi kuna. (J.K.)

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.vecernji.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox