I zagrebačka Turistička zajednica ima se čime busati o prsa

Zagreb je u prvih sedam mjeseci ove godine posjetilo 359.953 posjetitelja, koji su ostvarili 618.186 noćenja, čime je zabilježen porast od 6 posto u noćenjima te 10 posto u dolascima u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, objavila je zagrebačka Turistička zajednica.

Pritom je stranih gostiju bilo 14 posto više, ili njih 279.073, a ostvarili su 471.727 noćenja, što je porast za 9 u odnosu na prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci. Najviše posjetitelja došlo je iz Njemačke, SAD-a, Italije, Španjolske i Francuske. U Turističkoj zajednici grada Zagreba zadovoljni su postignutim rezultatima te očekuju da će se nastaviti i u predstojećim mjesecima. Iz zagrebačke Turističke zajednice su izvijestili i kako će i ove godine organizirati promotivnu akciju dvije subote za redom (6. i 13. kolovoza) u kojoj će se svim putnicima na izlaznim naplatnim kućicama u Lučkom podijeliti promotivni filmovi ("Zagreb, Zagreb" i "Advent u Zagrebu"), letak s posebnom city break ponudom, licitarsko srce te bočica vode s otisnutom vedutom Zagreba.

Turistička zajednica za tu je prigodu pripremila 32.000 primjeraka promotivnih materijala i bočica vode, a cilj akcije je pozvati strane turiste da posjete Zagreb te ga bolje upoznaju. Ova akcija, kao i brojne druge rezultirali su time da Zagreb iz mjeseca u mjesec bilježi pozitivne rezultate i konstantan porast dolazaka i noćenja posjetitelja, ističu iz gradske Turističke zajednice. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox