Ikea se baca u gradnju "hip" hotela

Foto: news.marriott.com

Ikea, poznati švedski lanac trgovina namještajem, koji uskoro dolazi i u Hrvatsku, definitivno se upušta u gradnju hotela. A to nije njihov jedini "izlet" u novije vrijeme.

 

Službeno je potvrđeno - kako navodi businessweek.com tvrtka Marriott International objavila je da se udružuje s članicom švedske Inter Ikea Group, Inter Hospitality, u pokretanju novog, svježeg i modernog brenda hotela s 3 zvjezdice - Moxy Hotels.

Prvi hotel trebao bi biti otvoren početkom sljedeće godine, a ciljna skupina su im tzv. generacija X i Y, ali i svi ljudi s mladenačkom „vibrom“. Marriott i Inter Hospitality planiraju otvoriti 150 „Moxyja“ diljem Europe u sljedećih 10 godina, počevši od Italije, Njemačke, Austrije, Veliek Britanije, Irske, Belgije, Nzozemske, Danske, Finske, Norveške i Švedske.

Ali to nije sve, istovremeno je druga Ikeina članica, LandProp, krenula s arhitektonskim i dizajnerskim osmišljavanjem dijela povijesnog Istočnog Londona. Tzv. Strand East sastojat će se od stanova, ureda, restorana i hotela s 350 soba. Tu neće biti mjesta automobilima, već će oni biti smješteni pod zemljom, a sve će biti uređeno kao pješačka i biciklistička zona. Slične projekte Ikea planira po cijeloj zapadnoj Europi, a ovakvi potezi ne čude jer se još od 1996. godine Ikea udružuje s tvrtkama iz raznih područja, pa je ovo valjda logičan nastavak. (Businessweek.com/PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox