INA prodaje hotele Belvedere?

U razgovoru s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem predsjednik urave INA-e Zoltan Aldott i izvršni direktor Tomislav Thur u Dubrovniku su najavili da bi INA mogla prodati hotel Belvedere

Na sastanku održanom u petak istaknuto je kako INA prati donošenje detaljnog plana uređenja hotela Belvedere, čije dionice posjeduje ta naftna kompanija.

Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INA-e kazao je kako su u tvrtci upoznati što se događa oko Belvedera, kako se prati stanje s izradbom detaljnog plana uređenja te kako je INA spremna razgovarati s potencijalnim strateškim partnerima o prodaji njihova udjela s obzirom na činjenicu da INA-i hotelijerstvo i turizam nisu osnovne djelatnosti.

Belvedere je nekad prestižni dubrovački hotel, smješten na elitnom dubrovačkom dijelu Ploče, a jedan ke od rijetkih preostalih hotela u Dubrovniku koji još nije obnovljen od rata 1991. godine.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost formiranja radne skupine koju bi činili predstavnici vlade, INA-e i grada Dubrovnika, a s ciljem uspostave "duty free" režima na jednoj od pomorskih postaja INA-e u Dubrovniku, koja bi služila za opskrbu megajahti koje trenutno kupuju gorivo u susjednim zemljama gdje imaju mogućnost oslobađanja od nameta uračunatih u cijenu naftnih derivata. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox