Intel predstavio svoj prvi 32-nanometarski čip

Tvrtka Intel Corporation  na Mobile World Congressu u Barceloni predstavila je brojna poboljšanja svog mobilnog portfelja na području silicijskih rješenja, programske opreme i mogućnosti povezivanja. Uz ostalo, predstavljen je i "Medfield", Intelov prvi 32-nanometarski telefonski čip.

Intel je predstavio i brže LTE platforme i novo korisničko sučelje za tablet-računala MeeGo te objavio kupnju tvrtke Silicon Hive, kao i nekoliko novih ulaganja u mobilne tehnologije i razvojne alate koji će olakšati primjenu vrhunskih okruženja utemeljenih na Intelovoj arhitekturi u raznim operacijskim sustavima.

Medfield

Intel širi svoju ponudu silicijskih rješenja te je objavio da je korisnicima omogućio isprobavanje svog 32-nanometarskog čipa za pametne telefone "Medfield". "Medfield" bi trebao izaći na tržište ove godine te ponuditi prednosti visokih performansi Intelove arhitekture u rješenju s niskom potrošnjom energije posebno projektiranom za tržišni sektor pametnih telefona.

Nastavljajući se na ta silicijska rješenja, Intel je objavio kupnju tvrtke Silicon Hive, koja je dio portfelja Intel Capital te donosi još bolje tehnologije slikovnih i multimedijskih videoprocesora, programskih prevoditelja i alata u portfelj procesora Atom. Mogućnosti koje nudi Silicon Hive pridonijet će ponudi diferenciranijih sustava na čipu utemeljenih na procesoru Atom, u skladu s porastom važnosti multimedijskih i slikovnih sadržaja u sektoru mobilnih pametnih uređaja.

Nova procesna tehnologija

Intel je objavio i novo postignuće svojih istraživača na području integracije radijskih frekvencija (RF) s novom procesnom tehnologijom koja će omogućiti smještanje tri čipa s uobičajenog RF čipseta na samo jedan čip. Pomoću najučinkovitijih tranzistora na svijetu Intelovi su istraživači uspjeli proizvesti energetski učinkovitije i brže RF komponente u usporedbi s onima koje su danas dostupne. U istraživanju bi se mogao iskoristiti Mooreov zakon te na temelju njega postići bolju energetsku učinkovitost, performanse i manje troškove u budućim sustavima na čipu.

MeeGo

Intel je predstavio atraktivno novo korisničko sučelje za tablet-računala MeeGo, koje će biti dostupno putem programa za razvojne inženjere Intel AppUp. Korisničko sučelje za tablet-računala MeeGo odlikuje se usmjerenošću na objekte te koristi ploče za prikaz sadržaja i kontakata, a sve to u cilju omogućivanja korisnicima da vršcima prstiju pristupe svom digitalnom životu: društvenim mrežama, drugim korisnicima, videozapisima i fotografijama. (PS/JK)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox