Intelova arhitektura na Googleovim proizvodima

Tvrtka Intel Corporation predstavila je novu suradnju s Googleom čiji je cilj ubrzati razvoj Intelova poslovanja s pametnim telefonima.

Intel radi na inovacijama i surađuje s partnerima u nastojanju da ponudi računalna okruženja koja su mobilnija, sigurnija i integriranija. Uzbuđen sam zbog novih oblika korištenja računalnih tehnologija koji će postati dostupni na nizu uređaja – a tek smo na početku, rekao je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor na Intel Developer Forumu u San Franciscu.

Rast u novim tržišnim sektorima

Govoreći o jednom od najvažnijih ciljeva tvrtke, razvoju Intelova poslovanja u srodnim tržišnim sektorima povezanima s računalstvom, Otellini je opisao nedavno poduzete napore s ciljem ubrzanja razvoja poslovanja s pametnim telefonima te predstavio referentni dizajn proizvoda utemeljen na procesoru Intel Atom na kojem se koristi platforma Android. 
Novopredstavljena se suradnja nastavlja na nedavne zajedničke inicijative dviju tvrtki čiji je cilj bio omogućiti korištenje Intelove arhitekture na Googleovim proizvodima. Zajedničke inicijative obuhvaćaju Chrome OS, Google TV te pakete Android Software Development Kit (SDK) i Native Development Kit (NDK).

Intelov generalni direktor je istaknuo opsežan rad na kompatibilnosti Intela i Microsofta te spomenuo buduće prilike koje će Windows 8 ponuditi na raznim tablet-računalima, hibridnim uređajima i novim modelima kao što su računala Ultrabook. (PS/JK)

 

 

Foto: Paul Otellini, Intelov predsjednik

 

 

 


 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox