iPad prvi po preuzimanju aplikacija

Foto: Ilustracija

Istraživanje analitičara Strategy Analyticsa pokazalo je da je po broju preuzimanja aplikacija na tabletima iPad uvjerljivo prvi te da bi tako moglo ostati i u narednom razdoblju.

Po udjelu u ukupnom broju preuzetih aplikacija iPad će biti prvi još najmanje pet godina, odnosno do 2017. godine, tvrde analitičari. Appleov udio u ovoj kategoriji 2017. godine će iznositi 56%. Na području smartphonea, prvo mjesto će imati Googleov mobilni OS. Android će 2017. imati 45% udjela u preuzimanju aplikacija, dok će korisnici iPhonea i iPoda touch preuzimanjima aplikacija Appleu osigurati udio od 22%, prenosi bug.hr

Prema analitičarima, u razdoblju od 2008. do 2017. godine u svijetu će ukupno biti preuzeto preko 350 milijardi aplikacija za smartphone i tabletne uređaje. Pretpostavlja se da će ovime biti generirano ukupno 57 milijardi dolara prometa.

Popularnost besplatnih aplikacija će rasti, tako da će 2017. od svih preuzimanja tek 9% biti plaćene aplikacije. Zbog ovoga će prosječna prodajna cijena plaćenih aplikacija pasti na svega osam centi, vjeruju u Strategy Analyticsu. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox